Ekologisk hudvård från AnneMarie Börlind. Det tyska varumärket grundades redan 1959 av kosmetologen Annemarie Lindner och apotekaren Hermann Börner. Alger, hyaluronsyra, växtstamceller och molekyler ur plankton är några exempel på naturens råvaror som ingår i produkterna, och bidrar till hudvård av hög kvalitet. Eftersom min hy är superkänslig kändes serien ZZ Sensitive som det givna valet att testa från varumärket.

 

AnneMarie Börlind ZZ Sensitive – serien.

Jag har testat AnneMarie Börlind ZZ sensitive serien där dagkräm, nattkräm, rengöring och ögonkräm ingår. Jag har testat serien under 3-4 månader och har fått fantastiska resultat. Min hud är känslig på det sätt att jag reagerar mot en del ingredienser, så en form av allergi eller överkänslighet. Jag hade innan jag testat denna serie använt en och samma kräm och rengöring under en bra tid och var livrädd för att testa nytt. Med det sagt vågade jag ta steget och det blev ju lyckat! Ibland ska man bara våga!

Rengöringen är en mjölk och är en effektiv rengöring tillsammans med en oljerengöring för känslig hy från Organics by Sara + Eye make-up remover från Organics by Sara för att få bort all makeup. Denna kombo rengör som sagt effektivt och lämnar huden återfuktad, precis vad en känslig blandhy behöver. Du får inte den där torra och strama känslan. Utan en ren och återfuktad hy!

Dagkrämen har jag använt under dagtid men även i somras som nattkräm eftersom jag har en tendens att gå mot det mer oljiga hållet då. Den har en mjölkig känsla och är inte så tung i sin konsistens. Den återfuktar och om man är mer oljig skulle jag enbart använda dagrämen både som dag- och nattkräm under hela året för det fungerade perfekt för mig under sommaren när det var som varmast.

Nattkrämen som jag använt nu när det blivit kallare är fetare och tyngre i sin konsistens mer som en krämig yoghurt. Under sommaren la jag även denna som en fuktmask för att bli extra återfuktad efter en dag på stranden, vilket fungerade perfekt! För torrisar skulle den nog även kunna fungera som en dag- och nattkräm eftersom det ändå inte är för dryg utan går snabbt in i huden.

ZZSensitiveGBSTestRengöring

 

Ögonkrämen som jag använt dagligen precis som rengöringen är lugnande för den känsliga hyn kring ögonen och är mer lik dagkrämen i sin konsistens, det vill säga mer åt det mjölkiga hållet. Den har även en anti-age effekt men eftersom den är anpassad för känslig hy så har den inte så mycket riv i sig utan är mer fuktgivande. Så jag tycker den fungerar bra eftersom vi alla behöver fukt även för huden där.

Alla produkter tillsammans ger mig fukt, glow, lugnar och återställer den efter en dag med makeup, en festnatt eller natt mot kudden. Jag har ALDRIG testat bättre hudvård än detta och är mega nöjd! AnneMarie Börlind have got me hooked och jag ger alla produkter en solklar 5:a i betyg!

Betyg för alla produkter: 5/5

/Sophia

 

Mer läsning:

Högsta betyg till enzympeeling från Annemarie Börlind