Ekologisk ansiktskräm från KORA Organics. Det australienska varumärket har ett flertal hökvalitativa hudvårdsprodukter och jag har nu testat Purifying Moisturizer!

KORA Organics Purifying Moisturizer, 50 ml, 549 kronor.

Anna GBS kvadratI ca 2 månader har jag använt KORA Organics Purifying Moisturizer och nu känner jag att jag äntligen kan ge en ordentlig recension. Dagkrämen påstås minimera finnar och andra orenheter och ska enligt Miranda Kerr (grundare av KORA Organics) vara perfekt att använda i varmare klimat/på sommaren.

Eftersom att den är så lätt i konsistensen passar den utmärkt för någon med oljig/kombinerad hud – perfekt för mig med andra ord! Dagkrämen innehåller bland annat citron, grönt te, granatäppleextrakt samt aloe vera och rik på antioxidanter. Personligen så älskar jag aloe vera i min hudvård och var en av anledningarna till varför jag drogs till denna produkt. Alla dessa ämnen jobbar för att balansera (stabilisera är nog ett rimligare uttryck) huden samtidigt som den återfuktar. Så… stämmer det?

När jag läst om produkten så trodde jag att krämen skulle vara mycket lättare och framförallt tunnare i konsistensen. Konsistensen är lagom. Inte som en fet nattkräm men heller inte rinnig. Den känns däremot mer återfuktande på huden om jag jämför med liknande produkter på marknaden. Vanligtvis brukar produkter som har ordet ”purifying” i sitt namn inte vara så återfuktande men denna får tummen upp för just återfuktning!

Förpackningen är fräsch och användarvänlig med pump. Jag tar två klickar och masserar in i ansiktet. Krämen sjunker snabbt in i huden och lämnar en glansfri canvas. Perfekt för makeup… skulle man kunna tro…. För här kommer produktens enda nackdel. Eftersom att jag är en person som gillar att köra lager på lager när det kommer till min hudvårdsrutin så är det A och O att mina krämer och produkter matchar varandra. Tyvärr märker jag att denna kräm smular om jag använder för många produkter på mitt ansikte. Detta händer enbart när jag kör flera lager av hudvård (serum, dagkräm, solskydd, foundation), men är du en enbart-dagkräm-sen-är-jag-klar person så kommer du troligtvis inte stöta på detta problem! Men eftersom att jag verkligen gillar hur krämen känns på min hud så har jag istället valt att använda denna produkt som min nattkräm. Den är trots allt väldigt återfuktande – och nu på sommaren vill jag inte ha en fet kräm i ansiktet.

Sammanfattningsvis då?
+
Tummen upp för förpackningen
+ Tummen upp för återfuktning
+ Tummen upp för fräsch doft (ingen doft som ligger kvar och stör)
+ Tummen upp för att den håller länge (använt den varje dag i 2 månader och har fortfarande lite kvar)

Tumme ned för att den smular när jag kör lager-på-lager hudvård.

Köpa igen? Troligtvis!

Betyg: 4/5

/Anna