Ekologisk probiotisk hudvård. Jag har testat två hudvårdsprodukter från brittiska och flerfaldigt prisbelönta märket Aurelia Probiotic Skincare och måste säga att jag är riktigt nöjd med produkterna!

 

Revitalize Glow Serum från Aurelia, 30 ml, 779 kronor.

My GBSInflammation är en av de främsta bovarna till att kroppen åldras i förtid, och huden är inget undantag. För att motverka dessa skadliga processer har brittiska Aurelia tagit fram en rad prisvinnande probiotiska produkter. Probiotikan lugnar huden på djupet och aktiverar den naturliga läkningsprocessen, och förutom just probiotika innehåller det här serumet även aktiva ingredienser för att ge extra lyster åt huden. Bland annat omega-laddad baobab, stärkande kigelia africana, antioxidantrik hibiskus och E-vitamin.

Serumet är lätt i konsistensen och absorberas väldigt snabbt. Doften är svag och lite sötaktigt blommig. Resultatet syns direkt: smålinjerna och skavankerna är borta och min hud får en perfekt porslinsliknande finish. Men jag kan nog inte påstå att huden blir så extra strålande, det där utlovade glowet fick jag inte. Och tyvärr är serumet inte jättedrygt heller. Däremot känns huden mycket fräschare, friskare och mer återfuktad – och det syns också! Summa kardemumma är det här ett serum som får mig mer nöjd över min hy än jag någonsin har varit.
Betyg: För en femma hade jag velat att serumet räckte lite längre. Så det blir 4,5/5.

 

Cell Revitalize Night Moisturizer från Aurelia, 60 ml, 699 kronor.

Förutom probiotika innehåller Aurelias lyxiga nattkräm, precis som Revitalize & glow- serumet, baobab, kigelia africana och hibiskus. Men krämen har också en extra boost av sheasmör och GLA-rik olja från gurkört, vilket ger fin återfuktning.

Krämen är tjock, dryg och doftar ganska mycket av eteriska oljor. Jag är själv rätt känslig för ansiktsprodukter som doftar “för mycket” (vilket såklart är en definitionsfråga), och tycker att denna är lite på gränsen. Även om det är en väldigt god doft från bland annat neroli och lavendel, så kan det vara på sin plats att flagga för – framför allt med tanke på att krämen kostar en del. 🙂

Bortser jag från doften så är jag däremot mer än nöjd med denna kräm! Precis som Revitalize & glow-serumet har nattkrämen också en utslätande och smickrande effekt på huden, om än inte i lika hög grad som serumet. Men jag vaknar fortfarande upp och känner mig fantastisk på morgonen: huden är babylen och strålande. Jag har helt ärligt inte vågat använda någon annan kräm dagtid nu under vintern, för jag vill att min hud alltid ska kännas – och se – så här bra ut!
Betyg: Egentligen vill jag ge avdrag för den liiite för starka doften, men resultatet är så fantastiskt så det blir 5/5 ändå.

/My

aurelia1