En del har alltid mörka ringar runt ögonen. En vanlig orsak är att blodkärlen ligger nära ytan och det brukar vara genetiskt betingat. Det är dessvärre svårt att göra någonting åt med krämer men om man använder en concealer som ljusar upp huden under ögat så syns de mindre. Dr Hauschkas har en concealer som finns i olika nyanser där nr 01 är den ljusaste. Den innehåller vårdande oljor och läkeörter.

Svullna ögon är ett annat problem som många har. Det kan också ha olika orsaker. För mycket och för lite vätska, dålig nattsömn och för tunga krämer t.ex. Det kan också bero på allergier av olika slag. En bra hjälp får du med hjälp av Dr Hauschkas ögonkompresser, Eye Solace. De hjälper också om du har överansträngt dina ögon vid datorn eller tv:n. Kompresserna innehåller svart te, fänkål, kamomill och ögontröst.

Tips!
Om du märker att huden runt ögonen blivit eftersatt eller är för tidigt åldrad kan du förbättra den genom att under några månader lägga Dr.Hauschka Firming Mask eller Dr.Hauschka Rejuvenating Mask Intensive som din ögoncreme på morgonen. Välj Firming Mask om huden är åt det slappa hållet och Rejuvenating Mask om du har pigmentfläckar.

Kombinera med att flera gånger i veckan lägga Eye Solace, ögonkompresser för ännu bättre resultat. Är svullnad ditt huvudsakliga problem kan du lägga Eye Solace morgon eller kväll under 7-10 dagar och se om det blir bättre.

Är du riktigt torr runt ögonen ska du prova Dr Hauschkas Ögonbalsam. Det är en fet creme som ska appliceras mycket sparsamt. Går inte att lägga makeup ovanpå. Den passar bra om du är ute mycket i stark kyla och blåst, lätt får tåriga ögon eller har tendens till eksem. Skyddar också huden vid bastubad som kan verka uttorkande.

/Katarina