Nordiskt hantverk. Anumati Naturals är ett mindre, finskt företag som tillverkar 100% naturliga produkter för kropp och ansikte. De tror inte på att använda vatten i sina produkter, utan använder bara koncentrerade råvaror. Allting produceras dessutom i mindre partier för att garantera ett färskt och högkvalitativt innehåll.

 

Anumati Naturals, Desert Flower Facial Oil, 25 ml, cirka 430 kronor. 

Med en torr hy borde jag för länge sedan ha börjat använda ansiktsolja – framför allt vintertid! Men som så många andra hade jag tidigare uppfattningen att olja per automatik ligger kvar som ett lager av fett på huden och gör allting kladdigt. Och vad kunde oljan egentligen bidra med, jag hade ju feta krämer?

Är du redan en van oljeanvändare kan du skippa den här lilla lektionen och hoppa direkt till stycket nedanför – men för dig som inte visste, så är oljan en fantastisk vän såhär i vintertider. Använd den över ditt serum för att kapsla in fukten i huden, tillsammans med ansiktskräm för en extra fuktboost eller som den är/tillsammans med andra oljor för att hitta din perfekta mix. Oljan ger dessutom ett fint skydd mot kall och torr vinterluft. Oavsett hur du använder den så bör din hud vara fuktad av serum eller ansiktsvatten innan du lägger på oljan, för bästa effekt.

Anumatis Desert flower facial oil är en klar, lätt och snabbabsorberande olja för alla hudtyper. En mix av vitamin E och oljor från bland annat vattenmelonkärnor, kaktusblomma och gröna kaffebönor ger huden ett naturligt skydd, en dos antioxidanter och en subtil och något söt doft.


Som utlovat blir min hud mjuk och strålande, men inte utan lite extrahjälp. Att bara använda denna olja utan någon ytterligare fuktgivare räcker inte riktigt. Dagtid har jag alternerat mellan att blanda en generös droppe Desert flower oil med en-två droppar avokadoolja, eller använt den som ett ytterligare fuktlager mellan serum och dagkräm. Kvällstid har jag använt den under en fet nattkräm. Använd tillsammans med kräm skulle jag rekommendera två droppar av oljan, men behovet varierar såklart från person till person.

Förutom att oljan går in så snabbt i huden så är en av mina favoritfördelar med den att min hudtextur blir något jämnare och sminket blir väldigt mycket lättare att lägga på (plus mycket finare med den glow jag får!). Och självklart: att känna att huden inte stramar när jag går ut i vinterkylan är ett stort plus.

Slutbetyget? Desert flower facial oil är ett bra komplement till övriga vardagsprodukter, framför allt vintertid, men wow-känslan uteblir.

Betyg: 3/5

/My