Mors lilla Olle (som många av oss säkert sjöng om som barn) var faktiskt en riktigt smart kille, var det du också och gå loss blåbär, det kan nämligen bara göra dig gott! Här nedanför listar vi 7 anledningar till varför du borde äta mer blåbär och på vilka sätt det är bra för dig.

 

1. Blåbäret är otroligt rikt på C-vitamin! Inte nog med det, bäret är också fullspäckat med B- och E-vitamin och en rad viktiga mineraler.

 

2. Blåbär innehåller väldigt få kalorier, 100 gram blåbär innehåller bara 53 kalorier.

 

3. Blåbär innehåller mängder av antioxidanter som skyddar mot infektioner. Det innehåller också mer antocyaniner än något annat livsmedel. Antocyaninerna har effektiva egenskaper mot ögonbesvär!

 

4. Färska blåbär gör magen gott om man blir förstoppad.

 

5. Blåbär är också Blodsockerstabiliserande. Bäret innehåller nämligen fibrer som gör att blodsockret håller sig på en jämn nivå, vilket kan förebygga både diabetes och viktökning (det lindrar även sötsug)!

 

6. Blåbär är snällt mot tarmar och mage. Som barn har du säkert fått varm blåbärssoppa när du varit magsjuk. I regel kan mansäga att blåbärssoppa, blåbärssaft och torkade blåbär är bra om du är dålig i magen. Färska rekommenderas istället om du är förstoppad.

 

7. Kanske den mest självklara anledningen: Det är löjligt gott! här är några recept vi vill tipsa dig om som innehåller blåbär:
Smoothie med blåbär- lingon och rödbetspulver
RAW bovetegröt med blåbär
Frukostmuffins med blåbär

 

8. En annan härlig sak med just blåbär är ju att de växer i Sverige! Ge dig ut i skogarna under sensommaren och plocka ett lager så du har året runt! Visst, de är kanske godast när de är färska men att ha i frysen, som du kan mixa ner i morgonsmoothien är inte så illa det heller.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>