Hösten och vintern kommer med torr och kall luft som ger oss alla möjliga sorters hud åkommor! Vissa av oss blir torra så vi spricker medan andra får eksem eller yttorrhet och finnar. Bästa möjliga sättet förebygga och motverka detta är genom olja! Här hittar du sju olika sorters oljor till budgetpris som du kan välja emellan – vilken passar din hy bäst?

Precleansing_Oil_Gentle_125_ml-600x600

 

Maria Åkerberg Precleansing Oil Gentle – 195 kr

En olja att rengöra med. Det är lättatt huden blir torr och stram när du tvättar den med vatten eller uttorkande rengöring. Därför vill vi slå ett slag för oil cleansing method i höst. Det innebär att du rengör dig med hjälp av olja, fettsyrorna hjälper till att öppna upp tilltäppta porer samtidigt som den är fuktbevarande och förhindrar höjd produktion av sebum som kan ge finnar och du slipper torr, stramande hud.

loelle-arganolja-600x600

Loelle 100% Arganolja Eko – 199 kr

Arganoljan är tunn och tränger snabbt in i huden. Den är rik på vitamin E och dessutom motverkar den ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud! Arganoljan har anti-inflammatoriska egenskaper som gör den lämplig för acnehud och psoriasis. Den här kan du använda som den är eller blanda ut med din vanliga ansiktskräm.

Weleda_Face-oil_Almond-600x600

Weleda Almond Soothing Facial Oil – 199 kr

Den här ansiktsoljan från Weleda är näringsrik och passar utmärkt för känslig hud. Den återställer hudens balans och har en skyddande funktion – perfekt som extra skydd vid kallt väder.

loelle-jojobaolja-600x600

Loelle 100% Jojobaolja Eko – 159 kr

En kallpressad jojobaolja från Loelle. Den här ojan är bra för att balansera fet hud. Den är fuktbevarande och absorberas lätt av huden.

nattljusolja_kallpressad_3667 (1)

Kallpressad nattljusolja – 65 kr

Den här oljan är rik på omega-6, den är bra om du har problem med akne, eksem eller rynkor! Nattljusolja är också hormonbalanserande därför är den utmärkt att använda vid hormonella hudproblem eller i övergångsåldern.

mandelolja-loelle-600x600

Loelle 100% Mandelolja Eko – 125 kr

Ekologisk och kallpressad mandelolja som utvinns ur sötmandel är mild och halvfet och har en lång hållbarhet på cirka 2-3 år. Oljan är väldigt fuktbevarande och mjukgörande och passar därför torr, narig eller sprucken hy.

Weleda-lavendelolja-600x600

Weleda Lavendelolja – 179 kr

Lavendelolja doftar ljuvligt och har många goda effekter för din hy. Smörj in några droppar innan du går till sängs hudolja så förebygger du bildandet av nya finnar och hjälper kroppen att läka ärren från gamla finnar.

Källa: superolja.se

 

Oljor för huden – både invärtes och utvärtes – i TV4 Nyhetsmorgon
Nystart: Så fixar jag sommartorr hud och hår
Carrot oil från Rosenserien är ljuvlig! – recension!

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>