Green Beauty Day 2022 närmar sig med stormsteg och vi jätteglada över att en ev den gröna skönhetsvärldens jättar, Weleda, är på plats.  Deras nordiska VD Anders Tengelin, kommer att berätta om företagets hållbarhetsarbete – och hur de lyckades bli världens mest hållbara hudvårdsföretag! 

Anders Tengelin, vd för Weleda Nordic, är en av talarna under Green Beauty Day, kommer att vara på plats och hålla en inspirerande föreläsning om Weleda – som fyllde 100 år förra året – och om företagets hållbarhetsarbete.

Weleda är idag världsledande inom certifierad naturlig och ekologisk hudvård och priserna haglar över bolaget. Bland annat utsågs man tidigare i år till bästa Baby Brand (Europe) i den internationella tävlingen Beauty Shortlist Awards Mama & Baby 2022.  Här fick man också hela 6 individuella utmärkelser, bland annat bästa blöjkräm och bästa schampo. Weleda har också flera gånger utsetts till världens mest hållbara hudvårdsföretag av The Beauty Shortlist Awards.

Weleda har fått ett flertal globala utmärkelser som världens mest hållbara hudvårsföretag – de är ett av de första företagen att bli certifierade enligt den tuffa UEBT-standarden och uppfyller samtliga av FNs 17 globala hållbarhetsmål som innebär att de aktivt arbetar med goda arbetsvillkor, hållbart jordbruk, klimatsmarta lösningar och biologisk mångfald.

Anders Tengelin kommer att djupdyka i detta viktiga arbete och berätta mer om vad som egentligen krävs för ett riktigt hållbarhetsarbete på global nivå.

 

Green Beauty Day 8 oktober

Lördag den 8 oktober öppnar vi alltså dörrarna för Green Beauty Day – en heldagsmässa för dig som älskar naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. Mässan går av stapeln på Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Du kan förvänta dig flertalet utställare som säljer smink, hudvård och hårvård, trevligt mingel och flera inspirerande föreläsare från den gröna skönhetsvärlden. Här kan du läsa mer om Green Beauty Day 2022. 

Köp din biljett till Green Beauty Day här >>>