Ekologisk ansiktskräm. När man har känslig hud vill man inte ha för starkt doftande ansiktskräm med alltför aktiva ingredienser som kan skapa en reaktion i huden. En dagkräm för känslig hud bör lugna, skydda, reparera och vårda huden. Här listar vi 7 ekologiska ansiktskrämer som återfuktar och mjukgör en känslig hud:

 

ansiktskräm känslig hud borlind-zz-sensitive-day-cream

1. Ansiktskräm för känslig & mogen hud med probiotika. Annemarie Börlinds serie ZZ Sensitive innehåller både pre- och probiotika som hjälper till att stärka hudbarriären. Den är fri från dofter och konserveringsmedel och innehåller också extrakt från vit lupin som hjälper till att strama upp huden. Återfuktar, lugnar och skyddar huden samtidigt som den främjar hudens cellförnyelse. Passande för en känslig och mogen hud. I serien ZZ Sensitive ingår serum, rengöring och nattkräm.

Annemarie Börlind, ZZ Sensitive, Regenerative Day Cream, 449 kronor >>>

ansiktskräm känslig hud estelle-thild-probiotic-rebalancing-cream

2. Ansiktskräm för känslig och obalanserad hud. Estelle & Thild har en serie produkter för känslig hud som heter Biocalm och denna ansiktskräm är passande för känslig hud som samtidigt är obalanserad. Den är berikad med probiotika som hjälper till att skapa balans och stärker hudbarriären. Den jobbar också på stora porer och mattar ned huden, vilket passar dig som är känslig och även lite fet i huden. Passar dock alla känsliga hudtyper och återfuktar och lugnar huden. Parfymfri. I Biocalm serien hittar du serum, och både dag- och nattkräm.

Estelle & Thild, Biocalm, Probiotic Rebalancing Cream, 349 kronor >>>

dagkräm känslig hud neals-yard-remedies-sensitive-moisturiser

3. Dagkräm för känslig och mogen hud. Neal’s Yard Remedies lanserade nyligen sin serie Sensitive för känslig hud och denna ansiktskräm verkar först stöttande för huden med återfuktande hyaluronsyra och över tid balanserande. Innehåller även havreextrakt och havreolja som verkar lugnande och samtidigt hjälper till att göra huden fastare och stärker hudbarriären. Hjälper huden att andas och stärkas. I serien ingår även serum och rengöring.

Neal’s Yard Remedies, Sensitive Replenish & Balance Moisturiser, 595 kronor >>> 

ansiktskräm känslig hud

4. Ansiktskräm för mycket känslig och reaktiv hud. Svenska Maria Åkerberg har flera produkter som passar den extra känsliga huden som lätt blir röd och som blir reaktiv. Denna ansiktskräm innehåller lugnande sheasmör, rapsolja och bivax. Lämpad för riktigt irriterad, torr och spröd hud som behöver hjälp med att lugnas och dämpas. Fri från eteriska oljor och andra doftämnen och mild nog att kunna användas av dig med eksem.

Maria Åkerberg, Face Cream Sensitive, 299 kronor >>>

ansiktskräm känslig hud mossa

5. Lugnande dagkräm för stressad hud. I Mossas serie Derma + hittar vi denna ansiktskräm som verkar återfuktande på huden och samtidigt lugnande. Innehåller lingonextrakt som verkar föryngrande på huden så denna dagkräm passar dig med mogen hud. Krämen hjälper till att hålla hudens fuktbalans i schack och verkar lugnande och skyddande mot miljöföroreningar. I serien ingår även ett serum för känslig hud. Prisvärd!

Mossa, Derma + Calming Day Cream, 155 kronor >>>

ansiktskräm torr känslig hud

 

6. Ansiktskräm för torr och känslig hud. Weledas mandelserie är berikad med lugnande mandelolja och denna ansiktskräm passar dig med känslig och torr hud. Krämen innehåller också bivax och plommonkärneolja och tillsammans verkar dessa ämnen för att stärka hudbarriären, minska fuktförlust i huden och lindra rodnad, torrhet och stramhet. Passar extra bra på vintern och även för dig som har allergibenägen hud.

Weleda, Almond Soothing Facial Cream, 199 kronor >>>

 

ansiktskräm känslig hud

7. Lyxig dagkräm för känslig hud. Tata Harpers hudvård andas lyx: allt från den gröna glasflaskan med guldkork till de fina botaniska växtextrakten. Denna ansiktskräm är berikad med antioxidanter och peptider från mikroalger som skapar en kokong för huden och hjälper till att stärka hudens barriär. Ros, hyaluronsyra och mullbärsbladsextrakt ser till att hålla skadad hud återfuktad.

Tata Harper, Superkind Fortifying Moisturizer, 1305 kronor >>> 

 

Hjälp! Min hud blir irriterad och röd när jag sitter framför datorn