Att återfukta huden är mer än bara en skönhetsrutin – det är en viktig del av att vårda din hud och upprätthålla dess hälsa och vitalitet. Genom att använda fuktgivande produkter stärker du hudens naturliga barriär och bevarar dess ungdomliga lyster. Oavsett om det är ansikte, kropp, händer eller fötter, så är fukt en nyckel till en välmående och vacker hud som strålar från topp till tå!

5 skäl till att huden behöver extra återfuktning efter sommaren:

1. Förlust av fukt: Under sommaren utsätts huden för varmt väder, sol och klorvatten från pooler. Denna exponering kan leda till att huden torkar ut och förlorar fukt.

2. Skadliga UV-strålar: Solens skadliga UV-strålar kan skada hudens naturliga barriär. Återfuktning kan hjälpa till att reparera och skydda huden från dessa skador.

3. Efter sol: Om du har solat kan huden vara torr och känslig. Återfuktande produkter kan hjälper till att lugna och återställa huden.

4. Bevara solbrännan: Om du har en solbränna kan återfuktning hjälpa till att behålla den längre och förhindra att huden börjar flagna.

5. Förberedelse för kyla: Att återfukta huden ordentligt efter sommaren hjälper till att förbereda den för de kallare och torrare förhållandena som kommer med höst och vinter.

Återfukta från topp till tå

Nedan tipsar om några av våra återfuktande favoriter som passar alla!

 

Ansikte: Stärka den naturliga hudbarriären

Huden i ansiktet och på halsen är mer exponerad för yttre påverkan så som UV-strålning, föroreningar och väderförhållanden. Genom att använda en lämplig ansiktskräm hjälper du till att stärka hudens naturliga barriär. Välj en kräm som passar för din hudtyp. Vi på Naturligt Snygg rekommenderar bl.a. denna som passar alla hudtyper.

Mossa 5in1 Rehydration Energising Day Cream >>>

 

 

 

Produktbild

 

Ögonområdet: Motverka svullnad & mörka ringa

Huden kring ögonen är tunnare och känsligare än på andra delar av ansiktet. Regelbunden användning av en ögonkräm med fuktgivande egenskaper kan hjälpa till att förhindra torrhet, svullnad och mörka ringar. Vi på Naturligt Snygg rekommenderar bl.a. denna som passar alla hudtyper.

AnneMarie Börlind Aquanature Plumping Eye Cream >>>

 

 

Produktbild

 

Kroppen: Bevara smidighet & elasticitet

Att återfukta kroppens hud är inte bara en lyx utan en nödvändighet. Torr hud kan bli irriterad och känslig, vilket kan leda till klåda och obehag. En daglig kroppslotion eller body butter hjälper att bevara hudens smidighet och elasticitet samt ger näring och reparerar skadade områden. Vi på Naturligt Snygg rekommenderar bl.a. denna som passar alla hudtyper.

Maria Åkerberg Body Lotion Energy >>>

 

 

Händer och Fötter: Förhindra sprickor & vårda

Händer och fötter utsätts dagligen för vatten, tvål och annat som torkar ut huden. Återfuktning är avgörande för att förhindra torrhet, sprickor och grovhet, speciellt på områden som ofta förbises. Användning av handkrämer och fotkrämer hjälper till att bevara deras hälsa och utseende.

Vi på Naturligt Snygg rekommenderar bl.a. dessa som passar alla hudtyper.

Neals Yard Remedies Comfrey & Mallow Foot Balm >>>
Patyka Main Dans La Main Hand Cream >>>