Fylliga och buskiga ögonbryn är hetaste modet just nu och det är inte så konstigt, en ny studie visar nämligen att markerade ögonbryn får dig att se yngre ut. Men bortsett från att fylliga bryn föryngrar, så ger de också en snygg kontrast och ramar in ansiktet. Har du naturligt tunna och glesa bryn ? Eller du kanske tillhör de som noppade sönder dina bryn på 90-talet? Hur som helst – det finns hjälp att få!

Fylligare ögonbryn med 6 enkla steg

1. TESTA ETT ÖGONBRYNSSERUM

Ett serum som stimulerar hårväxten på dina bryn kan hjälpa till att ge mer fylliga bryn. Detta serum från Madara är dubbelverkande, det funkar även på fransarna och dessutom kan du använda det som ögonbrynsgel. Om du använder serumet varje kväll till natten kommer du att kunna se effekt efter några veckor.

fylliga ögpnbryn

Madara, Grow & Fix Brow & Lash Booster, innehåller koffein som stimulerar hårväxten. 

fylliga ögonbryn

Maria Åkerberg, Specials for Eyebrows är en olja med ingefära som stimulerar cirkulationen och bidrar till starkare och fylligare bryn. 

fylligare ögonbryn

Marina Miracle, Eyelash & Brow Serum, innehåller bland annat ricinolja som stimulerar hårväxten. Serumet ger starkare och fylligare ögonbryn. 

2. BORSTA BRYNEN

Använd en bra brynborste och börja med att borsta upp dina bryn uppåt för att verkligen få upp alla strån. Man kan använda sig av en gammal mascaraborste som du gjort rent och använda tex ett vax eller en gel för att få dem att hålla sig på plats. Nu ser du hur mycket mer fylliga dina bryn är.

fylligare ögonbryn

Lavera, Eyebrow Styling Gel, Hazel Blond, hjälper dig att borsta upp brynen och får dem att stanna och se fylligare ut.

fylliga ögonbryn

Inika Organic, Brow Perfector kommer i flera olika nyanser. Hjälper till att hålla brynen på plats, ger färg och fyller ut bryna med bambupigment, så att det ger en illusion av fylligare bryn. 

 

3. VÄLJ RÄTT ÖGONRBYNSVERKTYG

Om du sen fyller i dina bryn med en brynfärg, penna eller en mineralskugga är det bättre att använda en sminkborste med kortare strån som är vinklad, istället för en med längre strån för att ”sudda” ut färgen på huden mellan dina strån.

ögonbrynsborste

Lily Lolos Angled Brow-Spoolie har en borste som man borstar upp brynen med, och en kort, vinklad borste som man fyller i brynen med. Finns här >>>

 

4. VÄLJ EN BRA BRYNFÄRG

Man kan använda sig av penna, men håll den då vässad så att du kan måla strå-liknande linjer och sudda dem sen med en borste. Man kan också välja en lös eller fast ögonskugga i matt färg som man borstar in i brynen och ser till att den fäster på huden. Det finns också bra vaxliknande färger som fäster bra på både bryn och hud. Och i dag finns det många färger att välja mellan, så man behöver inte vara rädd för att brynen ska bli för mörka.

fylliga bryn

Rms Beauty, Back2Brow, Medium är en skugga för bryn och kan också användas som ögonskugga. Finns i tre olika nyanser. Finns här >>>

 

4. BORSTA BRYNEN MED KORTA DRAG

När du fyller i dina bryn med färg, ta upp färg med borsten och börja vid den innersta delen och måla med korta drag utåt och uppåt fram tills ögonbrynets ark – den högsta punkten. Sen kan du måla mest utåt och undvik att måla ögonbrynet för långt ned eftersom det kan göra att dina ögon ser hängiga ut. Samma teknik kan du använda om du målar dina bryn med en penna, men se till att sudda ut tjocka streck.

ögonbrynspenna

Benecos Natural Eyebrow-Designer är en penna med en smart borste i ena änden. Finns i flera nyanser.  Kolla in här >>>

 

PuroBIO Cosmetics Eyeshadow - Cold Brown 14

Purobio Eyeshadow Cold Brown är en matt fast ögonskugga som man lätt kan använda som brynskugga. Testa med en kort, vinklad borste och borsta i korta drag uppåt utåt. Finns här >>>

 

6. BRYNVAX FÖR LÄNGRE HÅLLBARHET

När du har fyllt i med färg kan du med fördel borsta dina bryn igen, så att du framhäver dina egna bryn och får det att se ”normalt” ut. Med lite vax får du dessutom brynen och färgen att sitta längre.

lily-lolo ögonbrynsfärg

Lily Lolo Eyebrow Duo är en smart produkt med ett vax som man först fixerar brynen med, och sen en färg som man fyller i brynen med. Och sen kan man vaxa på igen! Finns här >>>

Zuii-Eyebrow-Definer-Taupe

Zuii Organic Eyebrow Definer är ett vaxliknande stift som kommer i flera färger och som är en av våra bästsäljare. Gör det enkelt att måla snygga, naturliga bryn. Finns här >>>

 

Här kan du kolla in alla våra produkter för ögonbryn, samlat på ett ställe. Klicka här >>>