Har du hört om kaktusfikonfröoljan? Det är en riktigt hajpad olja just nu! Både som ingrediens i hudvård men också i sin allra renaste form, som serum eller punktbehandling! För att du ska få chansen att lära känna oljan lite bättre ha vi därför gjort en lista med oljans egenskaper och varför den är en sådan snackis just nu – för den är verkligen värd att testa!

 

1. Kärt barn har många namn! Du kanske – utan att veta om det – redan hört talas om kaktusfikonfröoljan! Det är nämligen så att kaktusfikonfröolja också ibland kallas: Fikonkaktusfröolja, Barbary fig oil, Berbere fig oil, Prickly Pear Oil, Kaktusolja & Opuntia Ficus Indica.

 

2. Det som är så bra just med den här oljan är att den kommer är från kaktusar som växer i Marocko (de finns även i Mexiko), kaktusodlingarna förhindrar dels ökenspridningen, just för att det bara är just frukten från som plockas när oljan framställs, så ingen mark skövlas!

 

3. Om du är van att använda arganolja så kommer du älska den här oljan! Precis som argan så är kaktusfikonfröoljan graderad som en 0:a på comeoogenic chart. Det betyder alltså att den är icke-komedogenisk, inte täpper till dina porer!

 

4. Arganolja hyllas ofta för att den är rik på E-vitamin – kaktusfikonfröolja innehåller 150% mer E-vitaminer än vad argan gör!

 

5. Oljan innehåller också ”Linolsyra” som är en omega 6-fettsyra som dels balanserar hudens egna fett-/talgproduktion. Perfekt för dig som upplever att du lätt får pormaskar eller tilltäppta porer.

 

6. Oljans höga E-vitaminhalter gör också att den fungerar som ett bra skydd mot fria radikaler.

 

7. Har du känslig hy som lätt blir irriterad? Perfekt, den här oljan är lugnande, anti-inflammatorisk djupt närande och återfuktar huden.

 

8. Eftersom oljan består av så pass små molekyler, den är så kallad småmolekylär, vilket gör att den snabbt absorberas av huden! Även på ”fin hy” som till exempel under ögonen! Perfekt anti-aging olja just därför med tanke på alla dess cellförnyande egenskaper.

 

9. Man brukar också säga att oljan hjälper till att strama åt porerna, hålla dem slutna! De essentiella fettsyrorna som finns i oljan håller kollagenet i huden återfuktat, vilket gör att huden inte kommer tillverka så mycket talg eller sebub för att återfukta inifrån, detta gör att dina dina porer håller tätt!

 

10. Höga halter av antioxidanter i oljan stimulerar cellförnyelsen. Den innehåller också vitamin K,dessa två ingredienser är tillsammans bra för hyperpigmentering, röda partier eller ärrbildning.


Sugen på att testa?
Köp vår rena kaktusfikonfröolja här >>>

 

Källor: thebestorganicskincare
skinbusters

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>