Ekologisk olja. Vill du stärka hudens elasticitet och fuktbalans? Då ska du testa nyponfröoljan, även känd som Rosehip oil! Denna olja, rik på A och C-vitamin gör under för huden, inte minst för mogen eller skadad hud. Fördelarna med nyponfröoljan är många och du kommer förvånas över hur mycket nyponet kan stärka din hy.

 

Nyponfröolja verkar uppstramande på mogen hud

När man kallpressar de små fröna i nypon får man fram en näringsrik olja med ett högt innehåll av vitaminer och essentiella fetter. Denna olja är en perfekt ansiktsolja och är en av de bästa vegetabliska oljorna att använd för hud med rynkor. Den stora mängden A och C-vitmin stimulerar produktionen av kollagen i huden förklarar ekoolja.se. Kollagen behövs för att hålla huden spänstig och i kombination med att nyponfröoljan snabbt absorberas av huden och bidrar med fukt som håller rynkor borta, gör oljan succé på mogen hud.

Nyponolja reparerar skadad hud

Förutom nyponfröoljans uppstramande effekt på huden, verkar den positivt på irriterad och skadad hud. Oljan, som även har antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra hudproblem som eksem, psoriasis och acne. Även acneärr, bränn- och solskadad hud, pigmentfläckar och bristningar sägs kunna lindras med hjälp av nyponfröoljan som återställer hudens naturliga fuktbalans.

 

Så här använder du nyponfröolja:

Nyponfröoljan är torrare än många vegetabiliska oljor vilket innebär att den absorberas snabbt, det räcker med några droppar för att återfukta huden. Massera in 2-3 droppar på rengjord och fuktig hud (använd tex ansiktsvatten innan eller torka dig inte helt torr efter tvätt) och vänta ett par minuter innan du applicerar tex en dagkräm över.

Nyponfröoljan har en specifik doft som alla inte tycker om, dock dunstar den ganska snabbt när oljan fått sjunka in i huden. Även torr hårbotten och skadat hår får glädje av nyponfröoljan. Använd den som inpackning eller i  hårtopparna för ett mjukare hår med lyster.

Incinamn: Rosa rubiginosa seed oil

Loelle Nyponfröolja Eko, 30 ml

 

Läs mer: 

Mandelolja – 5 bästa sätten att stärka din hud