ZZ sensitive-serien från AnneMarie Börlind är lugnande och stärkande hudvård för dig med känslig hud.

Anne-Marie Börlind släppte för ett tag sedan en hel hudvårdsserie för känslig hud och jag har testat/testar några av dessa ekologiska produkter. Deras finfina rengöring kan du läsa mer om här och (den enorma) ansiktsgelen håller jag på att prova as we speak, så ber attt få återkomma om den senare 😉 Min favorit hittills, tillsammans med Sensitive Cleansing Emulusion, är den underbara nattkrämen som jag recenserar här nedan ♥

AnneMarie Börlind ZZ Sensitive Regenerative Night Cream

Denna nattkrämen tycker jag väldigt mycket om! Jag tycker ofta att natträmer är för tunna, för feta, för ”väldoftande” osv. men denna är mitt i prick. Neutral doft, superskön konstistens, lugnar huden, mjukgör och reducerar rodnad samt torrhet. Vissa dagar har jag även använt den som dagkräm när min vanliga dagkram känts för tunn och det funkar hur bra som helst. Dessutom  upplever jag att den gifter sig fint med min foundation och ger lite extra oumph, ni vet. Nästan som en glowy primer.

ZZ Sensitive Regenerative Night Cream innehåller bland annat glycerin, bivax samt prebiotika + probiotika. Prebiotikan utvinns ut sockerarter från Yacónroten, majs och rödbetor. Probiotikan är i form av Lactobacillus, mjölksyrabakterier, som stärker huden och främjar cellförnyelsen. Vissa av produkterna, som denna, innehåller även vit lupin – en ingrediens som jag inte känner till, men enligt beskrivningen ska ha en ”utslätande” och lite plumpande effekt. Svårt för mig att avgöra dock, som ju redan är såå oerhört slät och rik på kollagen ;D

Betyg: 5/5