Blir din hud lätt irriterad och torr på vinterhalvåret? Då är denna lilla rengörings-guide något för dig!

Denna kalla (?) årstiden är det många som upplever att huden förändras och då tyvärr till det sämre. Min hudsituation kan bostavligen vända över en natt och gå från bra eller okej till torr och lite sådär allmänt missnöjd, ni vet. Lite mer röd, lite mer blemmig, lite mer…stökig. MEN i år är det faktiskt inte så illa som det varit andra år och det tror jag delvis beror på att jag valt snällare rengöringsprodukter, i kombination med en överlag mer mild och vårdande hudvårdsrutin.

De rengöringar jag provat är ganska olika vilket också innebär att de borde finns någon för alla – oavsett om du föredrar en lätt produkt, en rikare rengöring eller miccelarvatten. Samtliga är dock anpassade för känslig hud och jag upplever dem som väldigt skonsamma mot min hud 🙂

  • Välj Weleda om du vill ha en mild, lätt och balanserande rengöring som kan appliceras med pad om man gillar det. Jag brukar massera in den med händerna och skölja av med ljummet vatten. Ingen risk för rodnad här inte!
  • Välj Börlind om du är torr och gillar att använda en krämigare variant som stärker, vårdar och lugnar en irriterad hud. Dessutom ger den min hud ett fint glow vilket är ett självklart plus i kanten!
  • Välj Mossa om du du vill kunna rengöra ansiktet utan att tillsätta (uttorkande) vatten. Detta miccelarvatten innehåller fuktbindande hyaluronsyra och kan exempelvis vara en optimal morgon-rengöring alternativt användas som ansiktsvatten. En himla bra rese-rengörning faktiskt!

Vid frågor eller om du bara är lite nyfiken på mig så finns jag på Instagram under namnet SOFILOSOFI 

Have a good one, puss!