Dennahära ansiktsmasken från BYBI gillar jag!

Det är inte varje dag jag kan använda en ansiktsmask med aha-syror som inte svider, men den här masken från BYBI fungerar faktiskt riktigt bra trots min känslighet. Konsistens påminner lite om gelepudding och färgen på masken drar tankarna till saffran eller kanske gurkmeja, men jag fattar att dom gick på namnet gold istället 😉 Jag upplever denna veganska ansiktsmask som vårdande, milt peelande (det är enzymernas förtjänst) och den ger ansiktet lite trevlig lyster. Dessutom innehåller den en rad fina ingredienser som skyddande havtornsolja och fuktighetsbevarande glycerol/glycerin – två ingredienser som jag tycker om. Med förpackningen kommer dessutom en fin liten maskpensel som man kan applicera masken med. Smutt!

Minus: Jag förstår absolut att man vill ha en fräsch doft på produkten men varför dessa citrusoljor? Citrus Limon och bergamot till exempel, är vanliga doftsättare men också ganska vanliga allergener, dvs. allergiframkallande ämnen, så var lite uppmärksam om du har en känslig, reaktiv hud.

Betyg: 4/5