Våren är kommen och det betyder även att pollensäsongen är här. Har du pollenallergi, eller hösnuva som det också kallas, kan du få besvär med röda och irriterande ögon, nästäppa, rinnande ögon och näsa, och känna dig extra trött – vilket är påfrestande för många. Det finns ett flertal mediciner mot pollenallergi, både receptbelagda och receptfria, men många kan vara känsliga mot dessa och få andra besvär som magont och känna sig ännu tröttare och dåsigare.

Här kommer några tips för dig med pollenallergi:

  • Skölj näsan med vatten för att tvätta bort pollen som fastnat i näsgången. Man kan även köpa en nässköljare som hjälper till att rena näsgångar och bihålor samt avlägsna damm, virus m.m. från näsborrarna.
  • Var extra noggrann med att hålla rent i ditt sovrum – det är där du sover, vilar och återhämtar dig. Se till att byta sängkläder ofta, pollen kan fastna i t.ex. örngottet.
  • Byt kläder när du har varit utomhus. Pollen sätter sig i kläderna och genom att byta kläder förhindrar du att sprida runt pollen i ditt hem.
  • Skaffa en luftrenare – det gör inomhusluften renare från pollen.
  • Håll dörrar och fönster stängda så ofta du kan för att förhindra pollen från att blåsa in. Om du måste vädra så gör det på morgonen, natten eller vid regn.
  • Köp ett pollennät som du kan montera upp i fönstret om du vill ha öppet.
  • Plocka inte med dig blommor och växter in i hemmet, det kan förvärra din allergi beroende på vad växterna söndrar ut.
  • Har du husdjur så kan du duscha djuren när dom varit ute eftersom pollen sätter sig i pälsen. Välj ett milt schampo!
  • Duscha och tvätta håret när du varit ute eftersom det fastnar mycket pollen just i håret. Att använda ett milt och oparfymerat schampo är extra viktigt om man tvättar håret ofta och inte vill torka ut hår och hårbotten.

Tips på milda schampon i vår shop:

Bruns-03-oparfymerat-schampo-330-ml

 

Klicka här för Bruns Schampo 03 Oparfymerad, 50ml, 79 kr>>

 

 

 

 

Maria Åkerberg Hair & Body Shampoo Basic, 500 ml

 

Klicka här för Maria Åkerbergs Scampoo Basic 250 ml, 149 kr>>

 

 

 

 

Urtekram no perfume schampo 250ml

 

Klicka här för Urtekram No Perfume Shampo Normal 250 ml, 55 kr>>

 

 

 

 

Mer läsning för dig:

Bästa immunförsvarshöjaren!