Vi drömmer väl alla om perfekta ögonbryn som ramar in ögat i en vacker båge och som liksom lyfter och ger en intensiv blick? Det behöver inte vara svårt alls och faktum är – ALLA kan få till dem! Vi har samlat några smarta tips – kolla in vår enkla guide här.

För att få till en perfekt form på dina bryn så finns det faktiskt en enkel liten formel som man kan utgå ifrån. Det går att justera och prova sig fram med denna, så den passar din ansiktsform bäst, men det är en bra tumregel. Här nedan kan du se formeln för ett perfekt format bryn:

How to paint the eyebrows. Vector trendy makeup brows scheme.

1. Hitta din form. Lägg en penna/ögonbrynsborste vid yttersta punkten på näsvingen och lägg den så att den linjerar yttersta punkten av ditt öga – där bör dina bryn sluta. Lägg sen borsten så att den linjerar utkanten av din iris, där bör din ”ark” vara, alltså brynets högsta punkt. Sist lägger du borsten så att den linjerar innersta delen av ditt öga, och då får du en indikation på var dina bryn bör börja. När du har ett ungefärligt hum om vilken form du vill att dina bryn ska ha, så är det bara att dra igång! Rita gärna ut små prickar med en ögonbrynspenna så du vet var högsta punkten på bågens form ska vara, var brynet ska börja och var det slutar. Här är några produkter du kan komma att behöva:

bryn-ogonbryn-perfekta-guide2

 

1. Benecos Natural Eyebrow Designer – Brown | 2. Lavera, Eyebrow Powder Duo | 3. Maria Åkerberg Eye Shadow Cold Brown | 4. Benecos Natural Concealer – Light | 5. RMS Beauty Eye Polish – Lunar

 

2. Med en ögonbrynspenna eller en torr brynskugga och en styv pensel målar du sedan ett streck vid brynets undre kant för att få en markant och ”lyftande linje”. Måla med små små penseldrag i rad, inte ett enda långt streck. Det ger en naturligare look och minimerar risken för att du ska måla för hårt, det ser bara konstigt ut! Måla med lätt hand, tänk att du ska liksom skissa en mjuk linje.

 

3. Måla en linje även i brynets övre kant (en något tunnare än den du nyss gjorde, så var lätt på handen). Måla inte ända från brynets början utan börja strax innan böjen på brynet och fortsätt till brynets yttre kant. Nu har du som en utmålad mall runt ditt bryn!

 

4. Måla sedan i med små lätta stråk där du tycker brynet behöver fyllas i och få färg, kom ihåg att brynet ska vara mörkare i nedre kant än i övre för att få en naturlig och lyftande look. Borsta brynet med en liten brynborste för att få en mer enhetlig och sammansmält look. Bra brynborste hittar du här.

 

5. Vill du hellre använda ett färgat brynvax, istället för att fylla in brynen med penna går det lika bra! Tänk på att måla in vaxet/ögonbrynspomaden med lätta penselstråk och gärna uppåt, snarare än medhårs – det kommer ge en öppnare och piggare look. Vi rekommenderar Madara, Natural Brow Pomade.

 

6. Dags att fixera! När du känner dig nöjd med formen och har fått en jämn färg på ditt bryn är det dags att fixera ögonbrynen! Får vi föreslå att du då använder Laveras Eyebrow Styling Gel! Ögonbrynsgelet ser till att brynen håller formen och färgen hela dagen! Har du använt ett färgat vax kan denna sista fixeringsgel vara överflödig.

 

7. Avslutningsvis lägger du en skimrande highlighter eller en matt ljus concealer precis under brynet. Viktigast precis under bågen på ditt bryn. Det här kommer få dina bryn att framträda på ett smickrande sätt och ge dig en piggare look. Här hittar du fler fina varianter av highlighters! 

 

Tips!
Var noggrann och kräsen med färgval när det kommer till dina ögonbryn! Det är många som väljer en alldeles för rödbrun färg till sina bryn, vilket bara ser påmålat och onaturligt ut! Gå gärna en nyans ljusare än du tror att du behöver och var inte rädd för gråare ”taupe-nyanser”.

 

Läs också:

6 steg till fylligare ögonbryn! 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>