Vi drömmer väl alla om de där perfekta brynen som ramar in ögat i en vacker båge och som liksom lyfter och ger en intensiv blick? Det behöver inte vara svårt alls och faktum är – ALLA kan få till dem! Kolla in vår enkla guide här.

För att få till den där perfekta formen på dina bryn så finns det faktiskt en enkel liten formel att utgå ifrån. Det går att justera och prova sig fram med denna, så den passar din ansiktsform bäst, men det är en bra tumregel. Här nedan kan du se formeln för ett perfekt format bryn:

How to paint the eyebrows. Vector trendy makeup brows scheme.

1. När du har ett ungefärligt hum om vilken form du vill att dina bryn ska ha, så är det bara att dra igång! Rita gärna ut små prickar med en ögonbrynspenna så du vet var högsta punkten på bågens form ska vara, var brynet ska börja och var det slutar. Här är några produkter du kan komma att behöva:

bryn ogonbryn perfekta guide produkter

1. Benecos Natural Eyebrow Designer – Brown | 2. Une Eyebrow Duo – brun | 3. Maria Åkerberg Eye Shadow Warm Brown | 4. Benecos Natural Concealer – Light | 5. RMS Beauty Eye Polish – Lunar

2. Med en ögonbrynspenna eller skugga och en styvpensel målar du sedan ett streck vid brynets undre kant för att få en markant och ”lyftande linje”. Måla med små små penseldrag i rad, inte ett enda långt streck. Det ger en naturligare look och minimerar risken för att du ska måla för hårt, det ser bara konstigt ut!

3. Måla en linje även i brynets övre kant (en något tunnare än den du nyss gjorde, så var lätt på handen). Måla inte ända från brynets början utan börja strax innan böjen på brynet och fortsätt till brynets yttre kant. Nu har du som en utmålad mall runt ditt bryn!

4. Måla sedan i med små lätta stråk där du tycker brynet behöver fyllas i och få färg, kom ihåg att brynet ska vara mörkare i nedre kant än i övre för att få en naturlig och lyftande look. Borsta brynet med en liten brynborste för att få en mer enhetlig och sammansmält look.

5. När du känner dig nöjd med formen och har fått en jämn färg på ditt bryn är det bags att fixera!

6. Nu ska du lägga på ett brynvax, det finns både med och utan färg, beroende på hur markerade bryn du vill ha. Kamma dina bryn uppåt, inte ”medhårs” det kommer ge en öppnare och piggare look.

7. Avslutningsvis så lägger du en skimrande highlighter eller en matt ljus concealer precis under brynet. Viktigast precis under bågen på ditt bryn. Det här kommer få dina bryn att framträda på ett smickrande sätt och ge dig en piggare look.

Tips!
Var noggrann och kräsen med färgval när det kommer till dina ögonbryn! Det är många som väljer en alldeles för rödbrun färg till sina bryn, vilket bara ser påmålat och onaturligt ut! Gå gärna en nyans ljusare än du tror att du behöver och var inte rädd för gråare ”taupe-nyanser”.

Läs också:
Bästa borstarna för dina bryn
Mitt bästa ekologiska smink! 

Ekologiska sminkfavoriter under 100:- del 1.

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>

Av: Lovisa Carlberg