Vi drömmer väl alla om det där perfekta Hollywood-svallet – friskt, tjockt och långt! Det är faktiskt inte så svårt att få till det som du kanske trott.
 
Strunta i dyra hårförlängningar och dyra låtsaslösningar, vi har det perfekta receptet för att du ska få ditt drömsvall.

Det ända du behöver är lite tålamod och vilja. Efter 1-3 månader kommer du se en grym skillnad, så glöm inte att dokumentera med före- och efterbilder så att du kan jämföra!

Till att börja med ska du göra en ”mask” för din hårbotten. Denna använder du för att få igång blodcirkulationen oh väcka liv i de små hårsäckarna. Masken, eller massage oljan som man också skulle kunna kalla den gör du enkelt hemma i köket! Du behöver:
 
Ricinolja 100 ml >
Jojobaolja 100 ml >
Cayennepeppar 1-3 kryddmått

 
1. Du blandar dessa tre och häller förslagsvis över dessa i en tom flaska med pump. Låt sedan blandningen stå till sig i ett par dagar. Beroende på hur känslig du är kan du variera mängden cayennepeppar, du kan också mortla pepparn så den blir ännu mer finfördelad för minsta möjliga slitage på håret invid rötterna.
 
2. Den här blandningen ska du sedan en gång i veckan massera in i hårbotten. Blöt hårbotten innan för att lättare kunna massera in den. Massera länge! Gärna en kvart, det kan bli lite jobbigt hålla upp armarna och massera så länge så om du har en partner eller en snäll kompis att byta tjänster med så kan du be om assistans, det är faktiskt rätt skönt! Akta bara så du inte får oljan i ögonen – det svider!
 
3. När du masserat länge och väl, nu masserar du in kokosolja i längderna. Detta gör du för att inte ”torka ut längderna” vissa upplever att ricinoljan ”strippar” håret på dess naturliga oljor och det är därför du ska vara mån om att i den mån det går bara ha blandningen i hårbotten. Sedan sveper du in håret i en handduk du inte är rädd om eller en mjuk bomulls t-shirt! Låt blandningen verka i 30 min – 1 h innan du tvättar ur det!
 
4. Det kan vara knepigt att tvätta ur denna feta blandning så du kan börja din tvätt med att balsamera, därefter schamponera i två omgångar och avsluta med balsam i längderna. Detta gör du med naturliga schampon! Annars har hela processen varit förgäves om du använder schampon med massa kemikalier, silikon och dumheter! Dessa schampon tycker vi är bra för just det här syftet:
Bruns Schampo nr 04 >
Bruns Balsam nr 04 >
 
5. Så denna procedur gör du en gång i veckan! För att boosta lite extra föreslår vi att du investerar i en träborste! Varje morgon (eller kväll beroende på när du gillar att borsta håret). Du reder ut eventuella tovor med denna som vanligt från topparna och in mot botten. Därefter drar du med 100 drag genom hårbotten – för att aktivera blodcirkulationen! Det här är även bra om du känner dig lite fet i hårbotten eftersom träpinnarna på borsten suger åt sig överflödiga oljor.
Bästa träborsten hittar du här >>

 
Ditt hår kommer sätta en väldig fart! Lycka till.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>