Vi älskar att få en inblick i inspirerande personers skönhetstips och -tricks! Denna vecka har vi pratat med hår- och make up-artisten Camilla Jönsson. Camilla ger oss hennes bästa beauty-knep, vad som alltid finns i hennes sminkväska och hennes innebörd av skönhetslyx.

Berätta lite kort om dig själv!
– Mitt namn är Camilla och har jobbat i branschen i ca 17 år. Har jobbat både med utbildningar för frisörer och som hår- och make up artist på fotograferingar, jag har arbetat mycket utomlands och under flera år haft min bas i Kapstaden på vintrarna. Utöver mitt arbete har jag stort engagemang för djur, natur och miljö och har jobbat mycket ideellt för att samla in pengar och skapa uppmärksamhet runt frågor runt detta.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Min sminkväska som jag har dagligen på jobb är ju en hel resväska så jag har väldigt mycket, men viktigaste är bra foundation och bra produkter för att skapa glow både som blush och olika highlighter.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Jag är väldigt snabb med mig själv, är jag bara hemma så bara rengör jag ansiktet. Om jag ska på jobb så tar jag ca 10 min att sminka mig.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Att sminka ögonen först och att sedan lägga basen är en grej som jag tycker funkar jättebra för att vara säker på att man inte får nåt ”damm” av ögonskugga under ögat som tynger.

När känner du dig som allra snyggast?
– En fin sommardag när man har lite lagom bränna, är varm i huden och man mår bra in och utvändigt. Om man nu inte har en sommardag utanför fönstret, så är Zuiis brun utan sol i skum dom bästa jag testat.

zuii-korg-tan-produkter

Vilka är dina favoritmärken? 
– Tycker väldigt mycket om Zuii som finns i mitt make up kit, även Organics By Sara har toppen produkter som är naturliga och bra.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Älskar nya foundations från Zuii i nya Lux serien särskilt Luminess. Jag är även väldigt förtjust i mitt läppbalsam från Nuxe som är en räddare i nöden för riktigt torra läppar.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Skulle nog vilja skylla den på mamma då hon permanentade min lugg på 80 talet när jag var barn. Dock så brukar jag säga att om man ser tillbaka och tycker att man ser tokig ut så har man mest troligt varit trendig när man väl hade det.

Vad lägger du fokus på i din make up? 
– När jag sminkar mina modeller så är prio 1 att göra en snygg, fräsch, glowig hy, är bara den snygg så blir allt snyggt! Själv försöker jag använda bra produkter men minimum mängd för att man ska känna och se den egna huden, jag föredrar även att behålla lite egen glans utan att matta ner allt med puder.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att avsätta tid för att ta hand om sig själv, vilket jag är väldigt dålig på. Det är underbart en stund en kväll för att peela huden, göra ansiktsmask, smörja in sig m.m. Även att avsätta lite längre tid innan en fest för att sminka sig och styla håret lite mer ordentligt.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Kanske inte exakt skönhetsförebild men jag inspireras av Alexbox för hennes konstnärlighet som make up artist och att tänka helt utanför boxen.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Lättare sagt än gjort kanske men att jobba på sitt självförtroende. Tycker man hör allt för ofta framförallt tjejer och kvinnor som klankar ner på sin kropp, vikt och annat. Var tacksam och glad för dig själv! Om 20 år när du tittar tillbaka på dig själv med lite distans kommer du garanterat tänka ”oj så snygg, varför förstod och uppskattade jag inte det själv då?”

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Så är det absolut, framför allt hur vi mår påverkar både huden och håret jättemycket. Även vad vi äter påverkar för min egen del blev min hud bättre när jag övergick till växtbaserad/vegan kost.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Utan tvekan djur och natur! Jag bor på en gård och under stressiga perioder vet jag att mina 2 kära hästar har varit guld värd för lugnet han gett mig. Det bästa av allt är att ta en promenad med mina två hästar och sambo ute i bokskogen där jag bor.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är det verkligen, då jag själv har stort engagemang i både djur, natur och miljö så vill jag hitta så naturliga produkter som möjligt utan djurtester. Jag engagerar mig även mycket ideelt för miljö och utrotningshotade djur så det är en självklarhet att försöka hitta märken som matchar mina intressen.

Följ Camilla Jönsson här:
Hemsida: www.camillajonsson.se 
Instagram: @camillahair
Läs mer:
Make up-artisten: ”Jag har alltid RMS Beauty Un Cover Up i sminkväskan”
Johanna Bjurström: ”Jag älskar probiotisk hudvård!”
Blossom Tainton: Solpuder är perfekt om man känner sig vintergrå

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>