Care of Gerd är ett svenskt varumärke med mycket populär hud- och kroppsvård. Produkterna tillverkas i Jokkmokk och finns på många spa-anläggningar runt om i landet. Det finns 3 olika ansiktsoljor i deras sortiment och jag har testat den som är anpassad för en obalanserad hud.

Care of Gerd Lingonberry Clear Skin, 30 ml, 299 kronor.

En ansiktsolja som hjälper huden att balanseras med hjälp av nyttiga vegetabiliska oljor så som tistelolja, gurkörtsolja, nyponfröolja och lingonfröolja. Dessa tillför nyttiga fettsyror samt har antiinflammatoriska egenskaper som är en fin kombination för huden.

Jag har en torr hud som gärna flagnar och är obalanserad. Jag har använt oljan på morgonen innan dagkräm och smink. Jag applicerar en pump i handflatan och arbetar in oljan i ansiktet (jag rengör inte ansiktet på morgonen, så jag masserar in oljan direkt). Jag tycker oljan är lite torr men den är ändå behaglig att smörja in ansiktet med. Det ger en perfekt grund som inte är för oljig eller kladdig. Doften känns naturlig och går in snabbt i huden.

Jag upplever att min hud håller sin fukt bra under dagen och jag tror absolut att oljan bidrar till det. Jag tycker att den fungerar bra som en olja att ha under dagkräm, men den känns inte som en fuktbomb. Snäll mot huden och passar en hud som behöver lite extra fukt än vad dagkrämen ger!

Betyg: 3,5/5

/Gabriella

 

Mer läsning:

Guide till ansiktsvården från Care of Gerd