Från Australien kommer Nvey Eco som är mest kända för sitt högkvalitativa och ekologiska smink. Men de gör även hudvård och jag har testat en jättebra rengöringskräm:

 

Nvey Eco, Delicat Hydra Calming Cleanser, 118 ml, 329 kronor. 

Kommer i en plastflaska med pump, som doserar väl lite, så minst tre pump måste till för att räcka till hela ansiktet. Det är en rengöring speciellt framtagen för ömtålig, känslig hud och innehåller bland annat fröolja från färgtistel, som verkar lugnande och antiinflammatoriskt, mandelolja och bivax. Den har en svag behaglig doft av mandel.

Bra rengöringskrämer brukar ofta beskrivas som att de får sminket att ”smälta bort” och det stämmer verkligen med Nvey Ecos rengöring. Jag har testat den på både våt som torr hud, dagar med lite makeup och dagar med mycket. Slutresultatet har alltid varit detsamma.

Krämen är smidig och är lätt att arbeta in i huden. Efter första applikationen är sminket borta, och det finns ingen irritation i ögonen, trots att jag gnuggar in rengöringen ganska bra för att ta bort mascara och eyeliner. Jag har tvättat av rengöringen med en fuktig tvättduk eller våta bomullspads. Efteråt känns huden behagligt mjuk, återfuktad och väl rengjord. Perfekt för den känsliga huden. Betyg: 5

/Sofia