Micellärvatten är inte riktigt som ett vanligt ansiktsvatten, även om det används på nästan samma sätt och ser likadant ut. Enkelt förklarat är micellärt vatten ofta mer skonsamt eftersom det sällan innehåller alkohol, och ofta även fyller flera funktioner. När vanligt ansiktsvatten ska ta bort det sista av den ytliga smutsen och återställa pH-balansen i huden, “suger” micellärvattnet åt sig mer smuts på en djupare nivå, samtidigt som det fungerar återfuktande och tonande. Hannah har även tåtat ihop en kortare förklaring här. 

Lettiska Mossa har tagit fram ett micellärvatten som utlovar just denna trippelverkande effekt.

 

Mossa, Micellar Water, 200 ml, 119 kronor. 

Vad: Ett sött doftande vatten för alla hudtyper, med hyaluronsyra och vitaminer från hallon. Rengör, återfuktar och tonar huden i ett drag med bomullstussen. Dermatologiskt testat, ekocertifierat och veganskt.

Omdöme: Uppfriskande, svalkande och återfuktande! Jag har använt micellärvattnet både som steg 2 i min kvällsrutin (efter den vanliga sminkborttagningen) och på morgnarna för att få bort eventuellt smuts från natten och för att förbereda huden för oljor och krämer. Det är framför allt på morgnarna som jag har märkt vilken skillnad vattnet har gjort, då jag vissa dagar har provat att smörja in mig direkt, utan att ha använt vattnet först. Så ett stort plus för den återfuktande effekten! Och visst känns även huden betydligt fräschare efter några svep med detta vatten, jämfört med då jag enbart använt sminkborttagning. Det enda som drar ner helhetsbetyget är att doften är lite väl sötsliskig för min smak, samt att det känns som att man behöver en hel del vatten för att det ska räcka till hela ansiktet. Betyg: 4. 

/My