Du har säkert hört om det det flera gånger tidigare och läst om det i recept och bloggar, men vad är egentligen Spirulina? Det gröna pulvret är omåttligt populärt och har varit det ett tag, man kallar det ofta superfood! Vill du veta mer om vad Spirulina faktiskt är? Läs bara vidare!

Vad är Spirulina?

Spirulina är vanligen ett grönt pulver men kommer också i vissa fall i tablettform. Spirulina består av en spiralformad, blågrön, tropisk alg som torkats och malts. Man brukar tala om Spirulina i sammanhang som ”Super Food”, vilket inte känns helt främmande när du väl vet vad Spirulina faktisk gör för din kropp! Spirulina har länge rekommenderats av dietister då det har höga halter av antioxidanter och näringsämnen! För att få ett konkret exempel på hur nyttig Spirulina faktiskt så innehåller det bland annat:

– 5100% mer järn än spenat
– 3100% mer betakaroten än morötter
– 670% mer protein än tofu
– 180% mer kalcium än mjölk

Inte så tokigt va? Perfekt för både veganer, vegetarianer och vanlisar som vill addera lite extra näring till smoothien, bowlen, pankakssmeten eller brödbaket!

 

Varför är det så bra?

Vissa påstår att spirulina är en av naturens mest koncentrerade näringskällor, bara en sån sak gör oss sugna på att testa. Med sin höga näringstäthet, och rika energiinnehåll så gör detta att du plättlätt kan minska trötthet och få en längre mättnadskänsla. Så dumpa kaffet på morgonen och gör iordning en härligt mättande och nyttig smoothie med spirulina.

Ännu en av anledningarna till att Spirulina räknas som ”Super Food” är de höga halterna antoxidanter som hjälper dig att boosta immunförsvaret, underlätta matsmältningen, balansera kroppens pH, och lindra inflammation enligt flera studier!

 

Källa: A review on culture, production and use of spirulina as food for humans and feeds for domestic animals & health.com

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>