Black Friday, Black Week, Super Week, Cyber Monday etc. – är alla olika tillfällen på ingång och det kan vara svårt att navigera i alla dessa högtider på ett hållbart sätt. Vi hjälper dig att planera dina inköp – och navigera i shopping och beauty-jungeln på ett både härligt och medvetet sätt 😍

Se våra allra bästa tips nedan! Psst.. Vi väljer att kalla dem våra Green Week-tips!

Välj företag med hållbarhetsfokus

Välj företag som tar hållbarhetsinitiativ och som erbjuder miljövänliga produkter. Stötta deras insatser för att minska vårt ekologiska fotavtryck!

Planera dina inköp & handla medvetet

Planera dina inköp innan du handlar – detta brukar minska frestelsen för impulsköp! PSST! Detta kan vara perfekta dagar att passa på att införskaffa gröna julklappar, att fylla på beautyförrådet med dina favoriter eller den där produkten du länge velat prova. Med smart planering & långsiktigt tänk kan du välja att införskaffa det du verkligen behöver, under en längre planeringshorisont. Gör en lista och se över dina rutiner och vad du t.ex. kan tänkas behöva kommande tre månader, och låt den guida dig i shoppingdjungeln.

 

 

Livscykelanalys

När du väljer produkter, tänk på hela livscykeln – råvaror, tillverkning, användning och återvinning. Produkter med en lägre miljöpåverkan över hela livscykeln är såklart bäst!

Prioritera kvalitet över kvantitet

Investera i produkter av hög kvalitet som är byggda för att hålla eller som har ett hållbart tillverkat innehåll (beroende på typ av produkt). Även om de kan vara dyrare för stunden, kommer de att vara mer kostnadseffektiva i det långa loppet och generera mindre avfall samt bidra till en hållbar konsumtion.

Undvik engångsartiklar

Undvik att köpa produkter som är avsedda för en enda användning, såsom pads, tops, wipes etc. Välj istället återanvändbara alternativ som kan tvättas och användas om och om igen.Minska plastanvändning

Undvik produkter som är överdrivet förpackade i plast. Välj istället varor med minimal eller återvinningsbar förpackning.

Uppmuntra till medvetenhet

Dela gärna information om hållbarhet med vänner och familj. Diskutera dessa ämnen och hjälp varandra att göra mer medvetna, hållbara och härliga val.

Vi på Naturligt Snygg finns också alltid här för att svara på dina frågor om olika produkter, eller om våra olika varumärkens hållbarhetsarbete. Längs med vägen till dessa högtider kommer vi också dela flera grymma produkttips & lyfta olika varumärken som vi tycker gör ett EXTRA bra grönt jobb som vi tycker är värt att lyftas fram 💚