Meny

close
Guide

Så behåller du din sommarglöd

post image

Hur får man sommarglöden att räcka hela vägen in i hösten? Visst vill man se sådär härligt levande ut med lyster som får ansiktet att stråla ikapp med sommarkänslan. Här är 7 tips som kan hjälpa dig att behålla ditt sommarglow!

Glöden, eller glowet som kommer från en lång sommar med avkoppling, sol och mycket tid utomhus är svår att slå. Att känna sig fräsch, utvilad och naturligt snygg är en underbar känsla! Men ibland känns det som att man bleknar helt och blir torr och glåmig så snart man börjar jobba igen. Men det finns vissa saker du kan göra för att behålla sommarens glöd och glow ännu lite längre:

1. Lägg till ett serum i din hudvårdsrutin

På sommaren kanske man inte är lika noga med alla sina hudvårdsprodukter, men vill du behålla glow i huden är det en bra idé att lägga till ett fuktgivande serum till din hudvårdsrutin. Ett fuktserum ser till att huden mättas, hålls mjuk och även prepareras för din dagkräm. Vi älskar Madaras SOS Hydra Intense Rose Jelly som är berikat med rosenvatten som lugnar huden samtidigt som den ger fukt.

fuktserum

Madara, SOS Hydra Intense Rose Jelly, 400 kronor >>>

2. Var generös med ansiktsvatten

Ett sätt att hålla huden fuktad under dagen, och även på jobbet är att då och då spruta lite fuktgivande ansiktsvatten i ansiktet. Spraya på armslängds avstånd från ansiktet när du känner dig torr och behöver en paus! Vi rekommenderar också en liten dusch efter att du har lagt din makeup, för den där riktigt härliga daggiga looken. Får vi lov att rekommendera denna fuktgivande mist från Weleda:

fuktgivande mist

Weleda, Cactus Hydrating Facial Mist, 189 kronor >>>

3. Fukta huden inifrån

För att huden ska må riktigt bra behöver den inte bara fukt och stöd utifrån i form av hudvårdsprodukter – den behöver också stöttas inifrån. Så att dricka vatten dagligen är en av de bästa saker du kan göra för huden. Enkelt och billigt! Varför inte ha en snygg vattenflaska på bordet när du jobbar?

Equa Water Bottles >>>

4. Fuska med en snygg rouge

Här är en av våra favoriter för fint sommarglow: en härlig rouge från Zuii Organic. Deras produkter har bra pigment och vårdande ingredienser från blommor och växter, så man inte bara ser glowig ut, sminket vårdar samtidigt huden! Vad sägs om denna skimrande rouge i snygg aprikos nyans?

zuii-organic-flora-blush-peach-600x600

Zuii Organic Flora Blush, Peach, 220 kronor >>>

5. Lägg till en ansiktsolja under natten

Vi är alla stora fans av ansiktsolja och vet hur viktig den kan vara för att öka lystern i huden – och även att stärka huden. Har du aldrig testat ansiktsolja innan kan du testa till natten och låta den göra sitt lystergivande jobb då. Här är en variant från svenska Care of Gerd med bland annat bärfröolja från hjortron.

nattolja

C/O Gerd, Cloudberry Facial Oil, 299 kronor >>>

6. Fortsätt att använda solskydd

Många slutar använda solskydd på samma dag som de börjar jobba igen efter semestern. Som om solens strålar inte längre fungerar efter det… Men vill du behålla glow i huden är det smart att skydda dig från solens strålar som också kan leverera pigmenfläckar, rynkor och torr hud. Bättre att vårda solbrännan du har med fukt, och vi lovar: du blir inte likblek över natt när du använder solskydd! Får vi fresta med detta mineralpuder från Inika som har inbyggd spf?

foundation spf 25

Inika, Loose Mineral Foundation SPF 25, 499 kronor >>>

7. Håll glöden levande med bus

Om färgen är allra viktigast för dig så kan du fuska fram mer färg med hjälp av smarta brun utan sol-droppar! Som dessa från Estelle & Thild som du enbart droppar i din vanliga ansiktskräm, applicerar till natten och så vaknar du dagen efter med den där härligt glödande färgen!

bus ansikte

Estelle & Thild, Self Tan Drops, 349 kronor >>>

 

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>