Ekologiskt mjällschampo. Lider du av mjäll, klåda och irriterad hårbotten? Kanske kan ett ekologiskt mjällschampo hjälpa dig? Här listar vi 6 olika naturliga och ekologiska schampon som inte kommer att torka ut din hårbotten, som har milda tvättaktiva ingredienser som gör rent ditt hår men som inte rubbar balansen i din hårbotten. På sikt kan få pli på en obalanserad hårbotten och lindra kli, flagor och mjäll.

 

 

Bruns-03-oparfymerat-schampo-330-ml

Oparfymerat schampo som ger volym och motverkar mjäll: 

Bruns schampo är fritt från doft, är extra milt vilket passar dig som har känslig hårbotten och inte tål dofter. Det hjälper till att motverka mjäll och det ger samtidigt volym till håret. Passar alla hårtyper men är allra bäst på fina hår som behöver volym och för dig med mjäll och irriterad hårbotten.

Bruns, Schampo nr 03, Oparymerat, 330 ml, 299 kronor >>>

 

 

 

 

 

mjällschampo ekologiskt

 

2. Svenskt mjällschampo med lingon: 

Svenska Care of Gerd har flera schampon i sin kollektion och detta med lingonfröolja är extra bra för dig med mjäll. Det lindrar din hårbotten samtidigt som den återfuktar håret och gör det ordentligt rent. Om din hårbotten är i obalans kan detta mjällschampo passa dig!

Care of Gerd, Lingonberry Shampoo Anti-Dandruff, 275 ml, 229 kronor >>>

 

 

 

 

 

ekologiskt mjällschampo

 

3. Mjällschampo som doftar lakrits: 

Maria Åkerberg har schampon för alla hårtyper och detta schampot passar dig med irriterad hårbotten och mjäll. Innehåller fänkål som har antiseptiska egenskaper och som ger den friska lakritsdoften. Detta schampo fungerar också som duschkräm och raklödder!

Maria Åkerberg, Hair & Body Shampoo Liquorice, 250 ml, 149 kronor >>>

 

 

 

 

 

mjällschampo budget

 

4. Budgetvänligt mjällschampo: 

Urtekrams mjällschampo är berikat med aloe vera som hjälper till att återfukta en torr hårbotten. Schampot är milt och torkar inte ut, men gör ändå ordentligt håret ordentligt rent. Har en fin doft av solmogna apelsiner och kommer med en mycket budgetvänlig prislapp!

Urtekram, Aloe Vera Shampoo Dandruff, 250 ml, 55 kronor >>>

 

 

 

 

mjällschampo

 

 

5. Mjällschampo som lindrar klåda i hårbotten: 

Less Is Mores schampo är framtaget för dig med klåda i hårbotten, obalans och mjäll. Innehåller tea tree som verkar antibakteriellt och även rosmarin, geranium och ceder som lugnar irriterad hårbotten. Balanserar också en fet eller torr hårbotten så att du slipper obalans.

Less Is More, Herbal Scalp Relieve Shampoo, 200 ml, 255 kronor >>>

 

 

 

 

 

 

6. Schampo & balsam i ett som lindrar hårbotten: 

John Masters Organics populära schampo med zink och salvia är ett schampo och balsam i ett. Det hjälper till att förebygga en irriterad hårbotten och mjäll. Schampot passar alla hårtyper men är extra bra för torrt hår och fet hårbotten. Ger håret glans och passar också för färgat hår.

John Masters Organics, 2-in-1 Shampoo for dry scalp, Zink & Sage, 236 ml, 390 kronor >>>