Ekologisk ansiktspeeling. Om man känner att huden känns trist, tilltäppt och matt kan man unna sig en djuprengörande och exfolierande peeling, eller peelingmask. Dessa kan innehålla djuprengörande lera eller aktivt kol som gör rent i porerna, bidrar med viktiga mineraler och skjutsar in fukt i huden. Eller så innehåller de enzymer eller aha-syra (kemisk peeling) som också går ned på djupet och städar i huden. Lägg sen till mekaniska peelingingredienser som polerar bort döda hudceller från hudens yta = renare, fräschare och mer glowig hud! Här listar vi 5 djuprengörande peelingar som kan kickstarta huden:

 

mossa-skin-solutions-charcoal-scrub-60ml

Mossa, Pore Claryfing Charcoal Scrub >>>

Den här svarta guckan är berikad med aktiverat kol som fungerar som en magnet på smuts och orenheter. Effektivt på problemhud och matt och trist hud. Antioxidanter från svartvinbärsextrakt skyddar huden och hjälper till att lämna den fräsch och ”ny”. Passar särskilt bra för obalanserad och acnebenägen hud, men även du som vill ha en djuprengöring. Budgetvänlig!

 

Juice-Beauty-Green-Apple-Peel-Sensitive

Juice Beauty, Green Apple Peel Sensitive >>>

Detta är en supereffektiv peelingmask som innehåller naturlig AHA och BHA-syra som jobbar djupt ned i huden och förnyar den. Hej då trist och glåmig hud! Jobbar också på hudtonen, på linjer och allmän glow. Denna variant passar dig med lite känsligare hud (dock ej om du har tex rosacea). Prisbelönad naturlig kemisk peeling!

 

care-of-gerd-eco-facial-scrub

Care of Gerd, Eco Facial Scrub >>>

En suverän allround peelingkräm som innehåller mjölksyra som verkar rengörande på djupet i huden, och även jojobakorn som står för den mekaniska exfolieringen på hudens yta. Krämig, smidig och lätt att använda. Passar alla hudtyper, även den känsliga huden. Unisex, så hela familjen kan njuta av denna!

 

estelle-thild-enzymepeeling

Estelle & Thild, Instant Enzyme Peel >>>

Peelingkräm med enzymer från granatäpple som gör rent på djupet i porerna, och tar samtidigt hand om hårdheter och döda hudceller på hudens yta. Extrakt från frukten rosa pomelo jobbar på hudens cellförnyelse och hudton. Denna masseras först in i huden och sen låter man den sitta kvar och verka ytterligare. Smidigt och effektivt!

 

jojoba-aha-peeling-maria-akerberg

Maria Åkerberg, AHA & Jojoba Peeling >>>

Här får du en peeling med det bästa av två världar! AHA-syra från sockerbetor jobbar på pormaskar, blemmor och pigmentfläckar, medan jojobakulor polerar hudens yta och ger den mer lyster. Denna peelingkräm passar inte bara dig med problemhud, alla som har tappat lyster i huden kan använda den. Made in Frillesås!

 

LÄS MER: 16 produkter som kan lindra acne och problemhud. 

12 produkter som kan lindra akne och oren problemhud