Ekologiskt ansiktsvatten. Rosenvatten är en härlig multiprodukt som kan användas både till ansiktet och kroppen. Rosenvatten är egentligen en biprodukt (blomvatten) som uppkommer vid produktion av eterisk rosolja, men en biprodukt som kan användas till så mycket!

Här tipsar vi om våra 10 bästa användningsområden för rosenvatten:

1. Återfukta ansiktet
Använd rosenvatten för att återfukta huden och fräscha upp dig med en ansiktsdusch.

2. Komplement till rengöring
Rosvatten har antibakteriella egenskaper vilket gör det perfekt att använda som ansiktsvatten efter att du rengjort ditt ansikte innan du smörjer in dig, både morgon och kväll.

3. Bada i rosor
Droppa några droppar i badvattnet för en berusande härlig rosdoft!

4. Fixera din makeup
Du kan spraya rosenvatten i ansiktet innan du börjar sminka sig som en uppfriskande primer, samt efter att du lagt på foundation för att få basen att sitta bättre.

5. Återfukta ditt hår
Spraya rosenvatten i din hårbotten för att återfukta din hårbotten – och för att lugna flygigt och ”elektriskt” hår.

Loelle Rosenvatten Eko, 100 ml

6. Boosta din ansiktskräm 
Blanda rosenvattnet i din ansiktskräm för att tillföra huden lite extra fukt och näringsämnen. Rosenvatten ska stimulera de små blodkärlen som ligger precis under hudytan. Därför minskar också synligheten av små ytliga blodkärl och spruckna kapillärer.

7. Energiboost under dagen 
Under en lång arbetsdag med många timmar framför datorn, eller efter några timmar på ett flyg är det perfekt att återfukta ansiktet och få en energiboost av rosenvatten.

8. Svalka vid solning
Se till att ha med rosenvatten i strandväskan! Det finns inget bättre än att spraya rosenvatten i ansiktet och på kroppen när man är riktigt solvarm.

9. Lugna hyn
Rosenvatten balanserar pH-värdet i din hy vilket lugnar inflammationer som acne och eksem. Spraya på särskilt utsatta områden, tex T-zonen.

10. Boosta din lermask
Använd rosenvatten istället för vanligt vatten när du blandar din lermask. Vattnet är rikt på antioxidanter som hjälper till att stärka hyn och påskynda cellförnyelsen.

 

MER LÄSNING FÖR DIG: 

Hannah Sjöströms favorit: Rosenvatten från Loelle >>>

Premiär för Loelles nya rhasoulleror och hallonfröolja >>>

Beauty-Battle: ekologiska ansiktsvatten >>>