Naturliga ansiktsvatten. Toners känns lite mer viktigt för mig på sommaren, då jag gärna vill känna mig lite refreshed. Annars använder jag gärna toners för att hjälpa oljorna ned i huden och för att ta bort sista smutsen.

Här är en grym trio:

Organic Pharmacy, Herbal Toner, 100 ml, 409 kronor. Snygg glasflaska med bra sprut i sprayen, det ger en fin dusch till ansiktet. Vattnet är lite orangefärgat och ser lite sunkigt ut, lite som gammalt blomvatten, men det är ju inte så konstigt med tanke på att det innehåller extrakt från 18 olika örter. Det doftar fantastiskt! Och genast blir huden återfuktad och uppfräschad. Huden känns också liksom nöjd, så man måste inte kasta sig efter en kräm eller olja för att återfukta. Detta är ganska dyrt, men det är också otroligt lyxigt. Betyg: 5. 

 

Kahina Giving Beauty, Toning Mist, 50 ml, ca 450 kronor. Detta är också en dyrgrip, men bara hälften så stor. Den svarta glasflaskan är dock väldigt fin och fylld med massa fina ingredienser som tex rosvatten och extrakt från arganlöven. Doften är också ljuvlig, rosdoften är perfekt. Denna återfuktar också huden direkt, stänger igen porerna och gör huden redo för nästa steg. Den här vill man ha med sig hela tiden och spraya i ansiktet för en extra piff. Betyg: 4,5. 

 

Maria Åkerberg, Flower Freshener, 250 ml, 229 kronor. Stor redig flaska i plast (den finns i mindre storlek också) som också sprayar ut en fint regn av rosvatten med salvia – urhärligt! Även denna känns fräsch på huden och låser in fukt samtidigt som den stänger porerna. Den känns inte riktigt lika återfuktande som de andra två, men den är perfekt att ta till när man behöver fukta huden före man applicerar olja, eller när man bara behöver lite extra efter en rengöring. Betyg: 4. 

ekologisk kroppsolja

Läs mer: 

• 3 ekologiska rosenvatten som jag älskar.

 

English: I really like all three of these all natural facial toners. Specially the one from British brand Organic Pharmacy!