Vi alla är väl ute efter den perfekta mascaran och långa, separerade fransar med volym? Det behöver inte alls vara särskilt svårt att få till, du behöver bara känna till några enkla knep som gör att du blir ett riktigt proffs på att måla fram de finaste fransarna, Därför listar vi 10 mascara-hacks som kommer få dina fransar att se längre ut!

 

1. Att böja fransarna kan-ge effekten av längre fransar! Men var försiktig, böj inte hårt, böj hellre länge! Böj aldrig efter att du målat mascara, det kan leda till att fransarna går av. Tycker du det är knepigt att få till ett varaktigt resultat? Prova att föna några sekunder på ögonfransböjaren så att den blir lite ljummen, värmen kan hjälpa till att få varaktigt böjda fransar!

 
 

2. Köp gärna en extraborste till din mascara. Köp en liten borste om ditt problem är att nå de små fransarna i ögonvrån! Köp en extra tät borste om du Vill få till mer Volym eller köp en med Långa strån för att få defininerade och ”välkammade” fransar.

 

3. Var noggrann invid fransroten – jobba med mascara borsten i sicksack-rörelser för att sedan dra ett långt drag ut ut mot franstopparna. Det gör att du får mer mascara invid roten, vilket ger mer volym och svärta tills dina fransar, vid topparna ska du dra borsten rakt ut för att -inte fransarna ska klibba ihop sig till spindelben.

53d55e94b5e24 _-_ skedfransarna
4. De störiga kletet på ögonlocket som får dig att tappa fokus… Att det blir fula svarta fläckar på ditt ögonlock Kan få dig att tappa suget på att måla vidare och istället försöka återställa basen som för bara några sekunder sedan var perfekt, men som nu är nerfläckad av mascara. Undvik det här genom att: hålla en sked mot huden. Nu kan du råka komma åt med borsten hur många gånger som helst: kletet hamnar på skeden! Du kan-fortsätta måla ostört tills fransarna uppnått perfektion och skeden kan du diska!

 

5. Ibland kan det vara värt att tvätta mascaraborsten, även om mascaran inte är slut! Det kan bli klumpigt av intorkad mascara i borsten eller fransar som lossat och fastnat i borsten! så rengör borsten då and och då när du märker att resultatet inte längre blir som du önskar. Det kan vara boven i dramat!

 

6. Ha inte ett enda tjockt lager mascara. Det är bättre att lägga på fler tunna lager och bygga upp volym och längd ett istället gör att kleta in ett tjockt och kladdigt lager. Det leder oftast till att mascaran inte torkar ordentligt, då smetar den gärna av sig under ögat istället…

 
 

7. Är mascaran tjock i konsistensen? Det kan då vara svårt att få lite mascara på borsten åt gången. I så fall, skruva åt korken ordentligt på mascaran och skölj den i varmt kranvatten en kort stund, Det gör formulan lösare och mer lättflytande, Vilket gör att du får en mindre mängd i borsten åt gången.

 

8. Glöm inte ”baksidan”! Du målar Säkert dina fransar ”framifrån”. Det vill säga att du drar borsten från rot till topp på undersidan, men glöm inte att även sänka blicken, kika lite Lätt nedåt och dra med mascara borsten på fransarnas ovansida, Det GER Ett mer täckande och välmålat intryck! Det kan-krävas lite träning men det är värt det!

 

9. Ett tips om du vill addera volym är att måla ett tunt lager mascara på fransarna. Ta sedan en ren mascaraborste och doppa den i löspuder, torrschampo eller liknande. Dutta av överflödigt puder så du inte får för mycket (då kan det hamna i ögat), Måla sedan försiktigt med den pudrade borsten på fransarna. Låt torka en stund och avsluta sedan med ett eller ett par lager tills du täckt pudret med svärta, du kommer fa en riktig vavavoom-effekt!

 

10. gillar du att accentuera några extralånga fransar mitt i fransraden för en öppnare look eller i utkanten av fransraden för en cat eye-effekt? Prova isåfall att vända borsten lodrätt istället för att måla horisontellt, med ”en smal” borste är det enklare att komma åt några få fransar åt gången. Den här metoden kan du också använda i ögonvrån där det annars är svårt att komma åt!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Here Kan du signa upp in Vårt nyhetsbrev OCH FA 10%-rabatt Vid NÄSTA köp >>>