Är du vegan? Då vet du att det kan vara knepigt att veta vilken makeup som är fri från animaliska ingredienser. För att förenkla har vi på Naturligt Snygg tagit fram en ny vegan-filtrering i vår shop + att vi guidar till vilket smink som är veganskt! I listan guidar vi dig till vilka av våra märken du kan använda och vad du ska kika efter i INCI (innehållsförteckningen).

 

Benecos
Vissa av Benecos produkter är veganska – medan andra inte är det. Inom produkt-kategorierna kan det också skilja sig mellan nyanserna. Enklast är att kika på dessa produktblad, produkterna märkta med ett litet hjärta är veganska! (klicka på länkarna)
Blad nr 1 Benecos veganskt smink
Blad nr 2 Benecos veganskt smink

 

Kure Bazaar
Alla lack från Kure Bazaar är vegan!

 

Lily Lolo
Vissa av Lily Lolo’s produkter är veganska.

Du kan utan problem shoppa deras:
# BB cream
# Cheek duo
# Ögonskuggor (alla utom Peekaboo,Candy Girl, Clementine, Flushed)
# Blush/Rouge (alla utom Ooh La La, Surfer Girl, Candy Girl, Clementine, Flushed, Sunset, Goddess & Beach Babe)
# Concealer
# Eyeliner
# Läppenna (alla utom True Pink och Ruby Red)
# Foundation

 

Little Ondine
Alla nagellack från det här märket är helt veganska! Läs mer här (klick) 

 

Maria Åkerberg
Har produkter som är veganska men även de som inte är veganska. De enda ingredienser de använder som inte är veganska är: honung och bivax. Maria Åkerberg använder bivax i de flesta cremer och makeup så som: Face Balm, Hand Cream, Baby Care, Lip Care, Foundation, Lip Gloss m.m.
Det enklaste är att kika på respektive innehållsförteckning / INCI:
# Honung betecknas där som ”Mel (Honey)”
# Bivax finns i två olika varianter, Cera Alba (Beeswax) som är vitt bivax från svenska biodlingar som är renat från pollen.
Den andra heter Cera Flava (Beeswax) gult bivax från svenska biodlingar och är ej renat från pollen.

 

Nvey Eco
Makeup-serien är inte helt vegan eftersom det är bivax i vissa produkter (den enda animaliska råvaran hos Nvey Eco). De torra produkterna har inget bivax i sig, och därmed är de då alltså helt vegan till sitt innehåll (men utan att vara vegan-certifierade). Här är de produkter som är 100 % Vegan: Powder, Bronzer, Blush, Eyeliner, Eye Shadow.

 

RMS Beauty
När det gäller RMS Beauty så är det bara deras ”beauty oil” som är vegansk. I de andra produkterna finns lite ekologiskt bivax.

 

Zuii Organics
Några av produkterna från Zuii är veganska! För att se en konkret lista på vilka av produkterna som passar dig kan du kika här: *Klick*
Håll utkik efter fler vegan-guider rörande hårvård och hudvård som dyker upp här på Naturligt Snygg framöver!

 

TIPS! Nu kan du också sortera på ”Vegan” i webbshoppen (än så länge gäller detta våra smink-produkter – vi jobbar med att gå igenom övriga sortimentet kontinuerligt). Du klickar bara i ”Vegan” här:

vegan veganskt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>