Slitet hår. Sol, vind och saltvatten sliter gärna extra på håret såhär i sommartider och lämnar oftast håret frissigt, livlöst och glanslöst. Men lugn – du kan boosta håret med hjälp av en eller flera av tipsen nedan för bästa effekt:

Leave-in produkter för håret

 

Maria-akerberg-hair-detangler-125ml

Spraybalsam

Vårda håret med spraybalsam eller en återfuktande stylingkräm. Ta med till stranden och fyll på igen efter bad! Leave-in balsam, eller spraybalsam, är toppen att vårda håret med. Det gör håret lättare att reda ut, gör håret mjukt och fungerar som värmeskydd. Detta är även guld värt att använda på trassliga barnhår!

Här hittar du Maria Åkerberg Hair Detangler för 149 kr >>>

 

care of gerd serum b2_200ml_800x800

Leave-in Cream

Med en leave-in produkt definierar du dina lockar eller självfall genom att kramar in i håret efter tvätt eller i torrt hår. Leave-in minskar friss i håret, definierar lockarna och ger stuns i håret!

Köp c/o Gerd B2 Hair Serum här för 129 kr >>>

 

Tabitha-hair-oil

Hårolja

Hårolja ger glans, vårdar och kan användas som stylingprodukt i håret genom att krama i några droppar i hårtopparna. Men hårolja kan även användas som en djupverkande behandling för slitet hår, applicera i hår och hårtoppar och låt verka några timmar, gärna över natten.

Handla Tabitha James Kraan Hair Oil här för 499 kr >>>

 

Stärkande inpackning för håret

hårmask för torrt hår

Inpackning & hårmask

Inpackning, eller hårmask som det också kan kallas, tillför fukt och näring – precis vad sommarhåret behöver. Använd inpackning någon gång i veckan efter schampo och före balsam för att boosta håret!

Spana in Bruns Hårmask nr 22 här för 349 kr >>>

 

Fler tips på hur du undviker slitet hår:

 

Mer läsning för dig:

7 härliga hårinpackningar att boosta håret med >>

Veckans fråga: ”Hur skyddar jag håret mot slitage i sommar?” >>