Slitet hår. Sol, vind och saltvatten sliter gärna extra på håret såhär i sommartider och lämnar oftast håret frissigt, livlöst och glanslöst lagomt till höststarten. Men lugn – du kan boosta håret med hjälp av en eller flera av tipsen nedan för bästa effekt:

 

Bruns Hårmask nr 22 - Varm Bergamott

Inpackning & hårmask

Inpackning, eller hårmask som det också kan kallas, är en kur som på ett ultimat sätt ger extra fukt till håret. Använd inpackning någon gång i veckan efter schampo och balsam för att boosta håret!

Spana in våra inpackningar här >>>

 

 

 

 

 

Maria-akerberg-hair-detangler-125mlSpraybalsam

Leave-in balsam, eller spraybalsam, är toppen att vårda håret med. Det gör håret lättare att reda ut, gör håret mjukt och fungerar som värmeskydd. Detta är även guld värt att använda på trassliga barnhår!

Här hittar du spraybalsam >>>

 

 

 

 

 

care of gerd serum b2_200ml_800x800

Leave-in Cream

Med en leave-in produkt definierar du dina lockar eller självfall genom att kramar in i håret efter tvätt eller i torrt hår. Leave-in minskar friss i håret, definierar lockarna och ger stuns i håret!

Välj mellan olika varianter som serum eller kräm här >>>

 

 

 

 

Tabitha-hair-oilHårolja

Hårolja ger glans, vårdar och kan användas som stylingprodukt i håret genom att krama i några droppar i hårtopparna. Men hårolja kan även användas som en djupverkande behandling för slitet hår, applicera i hår och hårtoppar och låt verka några timmar, gärna över natten.

Kolla in håroljor här >>>

 

 

 

 

 

Rahua_Voluminous_Dry_ShampooTorrschampo

Tvätta håret mer sällan för att undvika att slita på håret i onödan. Ett torrschampo är då riktigt behändigt mellan hårtvättarna för att fräscha upp håret och få mer volym.

Spana in våra torrschampon här >>>

 

 

 

 

 

TEK-stor-rektangular-borste-med-langa-trapiggar

Snälla hårborstar

Byt till en snäll, miljövänlig hårborste i naturmaterial. Hårda, stumma plastborstar kan rispa hårbotten medan en naturborstes piggar och gummibotten varsamt anpassar sig efter hårbotten och skonsamt reder ut tovor. Genom att borsta håret noggrant två gånger om dagen (gärna med huvudet upp och ner) ökar du blodcirkulationen och sprider hårbottens naturliga oljor till torra hårtoppar. Något både din hårbotten och hår kommer tacka dig för!

Kolla in våra hårborstar här >>>

 

 

 

Mer läsning för dig:

7 härliga hårinpackningar att boosta håret med >>

Veckans fråga: ”Hur skyddar jag håret mot slitage i sommar?” >>