Det här med att hitta enkel nail art för korta naglar är inte det lättaste. Det dyker ju bara upp bilder på människor med långa naglar när jag söker på Pinterest, fast jag skriver in sökord som ”short nails inspiration” etc. Och har de korta naglar har de ändå längre nagelbädd än mig. Men skam den som ger sig.

Hur som haver, Sen jag blev mamma har ordet ”enkel” i meningen enkel nail art fått en helt annan innebörd. För nu måste det verkligen vara enkelt att måla samt gå fort som tusan att göra. Jag har inte tid med pill och meck, men är heller inte redo att släppa min nagelkonst. Så lita på mig när jag säger att följande nail arts är superenkla att göra!

Blommiga naglar

Tusenskönor på naglarna? Why not. De är dessutom otroligt enkla att göra. Du kan antingen använda dig av en tandpetare eller en sån här dotting tool  för att göra dom. Du duttar först en gul prick och sedan duttar du vita duttar runt den. Vòila! Där har du din blomma. Och vill du veta min hemlighet att snabba på nail art processen? Välj ut enstaka naglar och måla enfärgat på resten.

Enkel nail art för korta naglar

Modern fransk manikyr

Den franska manikyren är en klassiker men lite uttjatad i min mening. Så för att göra den lite peppigare har jag istället bytt ut den vita färgen till flera färgglada färger. Behöver inte vara svårare än så! Jag använder 10-Free nagellack från Kure Bazaar och just nyanserna nedanför är några av mina absoluta favoriter.

Enkel nail art för korta naglar

Enkel nail art för korta naglar

Tvåfärgade naglar

Att måla naglarna med två färger är också supersimpelt men ger en härlig effekt. Själv har jag fått dille på kombon rosa och rött. Nästa gång ska jag testa gult och lila – tror det kan bli riktigt fint!

 

Rutiga naglar

Rutiga naglar ser avancerat ut men med en tunn, tunn pensel blir det – hör och häpna – också superenkelt att måla. Bara att måla några diagonala och horisontella streck. Detta är definitivt en av mina favoritmönster på naglarna!

Enkel nail art för korta naglar

Lek med olika färger

Vet inte om denna kan klassas som nail art, jag har ju bara målat naglarna med olika färger? Men tycker det blir himla fint! Ju fler färger desto bättre. Och här kan du verkligen välja och vraka bland färger som passar just dig. Det behöver ju inte va så avancerat för att få effekt.

 

Enkla hjärtan

Enkel nail art för korta naglar

Hjärta på naglarna är också en klar favorit. Mest för att det också är enkelt att göra. Ni hajar den röda tråden va? Använd dotting toolen eller kör med tandpetare, sedan gör du två duttar och ett V under duttarna. Dra ihop och fyll i. Hoppas ni förstår hur jag menar? Sedan har jag kombinerat med någon form av variant på den franska manikyren igen, fast med två olika färger.

 

Har du någon favorit bland dessa? Lämna en kommentar om du skulle vilja att jag gjorde en steg-för-steg guide på någon av mina nail arts.