Är håret ur form nu när det har blivit kallt ute? Känns det statiskt eller har du kliande hårbotten? Här får du några tips på hur du kan ta hand om håret under vintern:

Under hösten och vintern går vi från ett kyligare klimat utomhus till varmare temperaturer inomhus för att värma kroppen efter de kalla vindarna. Det kanske inte låter så farligt i sig, men faktum är att det blir svårt för vårt hår och hårbotten att hänga med på temperaturskillnaderna. Det kan leda till att håret och hårbottnen blir torr, kliande, flagnande, frissigt och statiskt.

Hur går man bäst till väga för att ge håret och hårbottnen det som behövs för att vara i balans? Less is More är hårvårdsmärket som har flera produkter som räddar ett torrt och känsligt hår!

 

Vi tipsar om hur du håller håret friskt och hälsosamt i kallare tider:

# Borsta håret dagligen med en bra hårborste. Det gör susen för håret och hårbotten för att bibehålla de naturliga oljorna samtidigt som hårbotten exfolieras och blodcirkulationen sätts igång. Testa tex Less Is More nya svinhårsborste!

 

# Tvätta håret med ett milt schampo som verkar snällt mot håret och hårbottnen. Vi tipsar om Less is More Cajeput Pure Balance schampo eller Herbal Scalp Relieve schampo som båda rengör, balanserar och vårdar.

 

# Boosta håret med en lugnande spray om håret känns kliande eller flagnande. Less is More Herbal Tonic fungerar som en ”SOS” och blir din räddare i nöden!

 

# Använd balsam för torrt och statiskt hår för att ge håret fukt och antistatiska ingredienser. Less is Mores Cajeput Pure Balance conditioner, Lindengloss conditioner eller Mallowsmooth conditioner hjälper håret att blir lent, mjukt och antistatiskt.

Tips! Ha i balsamet i ca 20 minuter likt en hårmask för att låta produkten tränga sig djupare i håret. För ytterligare effekt rekommenderar vi Tangerine Curl Balm eller Lavender Smooth Balm som dessutom skyddar håret mot värme.

 

# Avsluta med ett hårserum. För en torr hårbotten, eller för färgat hår, så är ett serum toppen för att återfukta och neutralisera negativa effekter som kan komma från att färga och bleka håret. Testa till exempel Less is More Phytonutrient Hairroot Serum.

Spana in hela Less is Mores sortiment här >>

 

5 tips på hur du vårdar & skyddar ditt hår i vinter!