Torrt och risigt hår i sommar? Testa naturlig olja för hårbotten som skyddar mot sol, friss och värme! 

I år vill vi inte börja hösten med att klippa av en decimeter av håret! Istället tänker vi se till att vårda och skydda våra strån mot sol, värme och salta bad! Ett enkelt sätt att göra detta, är att behandla håret från hårbotten! Utöver den olja eller serum du säkert använder i topparna för glans och följsamhet, så rekommenderar vi en olja du masserar in i hårbotten. Här är två passande håroljor från Yarok:

 

Yarok, Feed Your Youth >>>
En fetare olja jämfört med Feed Your Sunshine. En hårolja för torrt hår och hårbotten. Innehåller bland annat avokadoolja, aprikoskärnolja, ylang ylang och apelsin. Passar alla hårtyper och längder men extra bra för dig som känner att håret är torrt och livlöst. Oljan livar upp din hårbotten och stimulerar hårväxten och gör att håret stärks.

Yarok, Feed Your Sunshine >>>
En lättare olja jämfört med Feed Your Youth. En kur för hår som blivit slitet av solens starka strålar och salt/ klor från badvattnet. Innehåller bland annat jojobaolja, svartvinbärsolja, aloe vera och tea tree. Passar särskilt bra för ett längre hår som har slitna längder. Passar alla hårtyper och denna kan du självklart även använda i dina toppar och längder när du ligger på stranden.

 

Så använder du hårolja i hårbotten:
Applicera ca 3 pipetter med olja i hår och hårbotten. Massera in och låt verka i 10 minuter. Tvätta håret därefter med schampo och balsam. För mer djupverkade effekt kan värme tillsättas till exempel med en varm handduk som viras runt huvudet, bada bastu, eller varför inte ett skönt träningspass. Du kan också sova med oljan över natten, lägg bara en handduk på kudden!

Tips: Ibland behövs två schamponeringar för att håret inte ska kännas oljigt efteråt.

 

Veckans fråga: Hur skyddar jag håret mot slitage i sommar?

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>