Torrt och risigt hår i sommar? Testa dessa 5 smarta och naturliga sätt att skydda håret mot sol, friss och värme!

I år vill vi inte börja hösten med att klippa av en decimeter av håret! Istället tänker vi se till att vårda och skydda våra strån i sommar mot sol, värme och salta bad! Här listar vi fem saker att tänka på när det gäller att vårda håret i sommar:

1. Vårda håret med hårolja/serum

Maria-akerberg-specials-for-hair-30ml

 

Ett enkelt sätt att vårda slitet sommarhår är att behandla håret från hårbotten! Utöver den olja eller serum du säkert använder i topparna för glans och följsamhet, så rekommenderar vi en olja du masserar in i hårbotten.
Så använder du hårolja i hårbotten: Applicera ca tre pump med olja i hår och hårbotten. Massera in och låt verka i 10 minuter. Tvätta håret därefter med schampo och balsam. För mer djupverkade effekt kan värme tillsättas till exempel med en varm handduk som viras runt huvudet eller bada bastu. Du kan också sova med oljan över natten, lägg bara en handduk på kudden! Efteråt tvättar du bara ur oljan med schampo, oftast behövs två schamponeringar.
Vi rekommenderar: Maria Åkerberg, Specials for Hair >>>

2. Satsa på en hårinpackning – på stranden!

hårmask torrt hår

En hårmask vårdar också håret på djupet och det kan vara smart att massera in inpackningen i håret, vira in håret i en sjal och sen dra till stranden! Då skyddar du verkligen håret mot sol och värme. Annars är en hårinpackning MINST en gång i veckan under varma sommardagar något som verkligen kommer att skydda och rädda ditt hår från slitage.
Så använder du hårinpackning på rätt sätt: Schamponera håret, i med inpackning som får verka ca 10 minuter, skölj ur och sen tar du i ditt balsam som vanligt.
Vi rekommenderar: Madara, Feed Repair & Dry Rescue Mask >>>

3. Återfukta håret med ett spraybalsam

spraybalsam

Om du har torrt hår redan innan sommarens värme och sol har börjat verka på håret, kan ett smart trick vara att använda spraybalsam. Enkelt att ta med till stranden och spraya håret med under dagen. Och ligger du vid poolen och vill mjuka upp håret lite från poolvatten kan en balsamspray också vara bra att ha. Och vi älskar spraybalsam till barnens trassliga hår!
Den här tycker vi att du ska testa – doftar ljuvligt: Bruns, Balsamspray Sprudlande Tangerin >>>

4. Skydda håret med värmeskydd

Varma stylingverktyg på sommaren? Well, låt oss säga så här – använd ALLTID värmeskydd, och alldeles extra viktigt på sommaren när håret redan är sommartorrt. Sprayas i före du tar fram plattången, varmluftsborsten eller fönen. Ger håret skydd och ser till att håret inte skadas.
Detta värmeskydd är en favorit: Bruns, Värmeskydd nr 16 Förförisk Ylang Ylang >>>

5. Testa ett UV-skydd för håret

uv-skydd håret

 

Håret mår bra av att skyddas mot solens UV-strålar precis som huden. När håret inte skyddas mot solen kan man dels bleka bort färg, men solen suger också all fukt ur håret och kan göra det frissigt och livlöst. Ett UV-skydd är därför alltid ett bra alternativ, särskilt om du åker till varmare länder med mycket sol.

 

Hur skyddar jag håret mot slitage i sommar?

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>