Har du alltid undrat vilket skönhetsknep fransyskorna använder sig av? Apotekshudvård så klart! Franska kvinnor har handlat sin hudvård på apoteket i flera decennier. Faktum är att i Frankrike så är apoteken riktigt duktiga på att ta fram grym hudvård – och apoteken är numera ett måste att stanna till vid för alla skönhetsjunkies som besöker landet.

Men apotekshudvården har faktiskt även nått Sverige – Patyka är det franska, ekologiska hudvårdsmärket som tar örtapoteket hem till dig! Med sin resultatinriktade, effektiva hudvård baserad på aktiva ingredienser i höga koncentrationer kan du lita på att hudvården gör sitt jobb. Patyka väljer sina ingredienser med stor omsorg och strävar efter att alltid ligga i framkant när det kommer till innovation, ingredienser, formula, doftsättning och förpackningar.

Örtapotekt möter bioteknologi

Visste du att Patyka är ett av de första märkena i världen att bli ekologiskt certifierade redan 2002 och att minst 50% av plasten i förpackningarna är tillverkade av återvunnen plast och kartongerna med vegetabiliskt bläck saknar lim vilket gör att de lättare kan återvinnas? Patyka har eget laboratorium i Lyon där de utvecklar sina produkter, och alla dofter kommer från Grasse. Man kan verkligen kalla dem pionjärer när det gäller resultatorienterad, lyxig hudvård som också bottnar i botaniska ingredienser, så kallad grön kemi!

Huile Absolute – serumet från 1920-talet som är lika populärt än idag

Juvelen i Patyka’s sortiment är deras fantastiska multiolja Huile Absolute! Oljan togs fram redan på 1920-talet av en passionerad ungersk apotekare som tog fram receptet till sin kära fransyska; ett förnyande serum för ansikte, kropp och hår. Detta härliga elixir med vegetabiliska och eteriska oljor blev snabbt ett populärt skönhetsmåste bland parisiska kvinnor. I slutet av 90-talet återupptäcktes receptet och det blev startskottet för Patyka som sen dess har utvecklat en unik expertis inom grön kemi och bioteknologi.

Huile Absolute är högst aktuell än idag i necessären – ett underbart oljeserum som förnyar huden på ett storslaget sätt och boostar glowet. Stenros som är rik på omega-fettsyror förnyar och stärker huden, medan olja från vetegrodd, jojoba och oliv återfuktar. Serumet har en lugnande effekt på irritationer och inflammationer. Det bästa av allt? Den här multifunktionella oljan går att använda till det mesta – som en ansiktsolja, kroppsolja eller som en kur i håret innan tvätt.

Mer läsning om Patyka:

Double cleanse med produkter från Patyka