Idag kan vi presentera en riktigt spännande nyhet: äntligen har vi fått in det prisbelönta och innovativa hårvårdsmärket Tabitha James Kraan i vår webbshop.  

Det brittiska hårvårdsmärket Tabitha James Kraan är grundat av frisören och hårstylisten med samma namn. Tabitha beskriver sig själv som en ”hårnörd” med djupa kunskaper om hur hår och hårbotten reagerar på olika typer av produkter och ingredienser. Hon har jobbat som ekologisk frisör i över 20 år, och när hon var gravid började hon utveckla sin egen hårvårdsserie. Målet var att ta fram produkter som var rena, säkra och som balanserar och stärker hår och hårbotten.

 

Tabitha-med-modell-3

Tabitha anser att många av oss har ”tvättat livet ur vårt hår” och har därför tagit fram en unik serie med hårrengöring (Hair Cleanser) som alternativ till schampo. Hair Cleanser är en mild rengöring som återställer hårets och hårbottens hälsa. Den lugnar och balanserar hårbotten och dämpar överdriven sebumprodukton – och vid långvarig användning krävs mindre och mindre mängd produkt och längre tid mellan tvättarna eftersom hårbotten blir återbalanserad.

Den banbrytande hårvården från TJK bygger på tre principer: balansera oljeproduktionen i hårbotten, rengöra håret på ett korrekt sätt samt se till att håret lagrar fukt.

Tabitha-hair-cleanser-group

En av stjärnprodukterna är 4-in-1 Conditioner som återställer och skyddar håret, genom att skapa en hinna på hårstrået som ger ett slätare hår med fin lyster och en långvarig återfuktning till hela hårstrået. Denna multiprodukt kan användas både som balsam, leave-in-produkt, skalp-treatment och stylingkräm.

 

Tabitha-hair-cleanser-group2

Andra hyllade multiprodukt är TJK:s torrschampon, som finns i olika varianter för ljust och mörkt hår och i kompakt och löspulver-variant. De ger håret volym och glans, samtidigt som de såklart håller håret fräscht mellan hårtvättar. Den lätta formulan motverkar att håret ser fett ut, utan att avlägsna hårbottens naturliga oljor, vilket förhindrar att kroppen balanserar med överdriven oljeproduktion.

Missa heller inte Tabitha James Kraans hårolja som både kan användas som en behandling innan hårtvätt för att för att kapsla in fukt och mätta litet och fuktfattigt hår, men också som ett dagligt vårdande skydd i hårets längder.

 

Tabitha-clean-range

Det senaste tillskottet i TJKs produktlinje är Clean Shampoo & Clean Conditioner som vårdar, rengör och detoxar håret från syntetiska produkter. Bygger på samma filosofier som den övriga hårvården från Tabitha James Kraan, men påminner mer om ”klassiska” schampon och balsam.

Alla Tabitha James Kraans produkter innehåller 100% naturliga ingredienser, produkterna är certifierade enligt Soil Association och hela serien är vegansk.

 

Mer läsning för dig: 

Spana in hela sortimentet av Tabitha James Kraan här >>>

Hannah testar schampo och balsam från Tabitha James Kraan >>>

Så fungerar ekologisk hårolja >>>