Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan ställer vi frågor till makeup-artisten och hudterapeuten Laura Jansson, i artikelserien vi kallar ”Min skönhet”. Laura började sin karriär som makeup-artist i Finland, och idag jobbar hon som produktexpert på ekologiska skönhetsprodukter på eko-butiken Happy Food Store. Dessutom är hon aktuell som jurymedlem i Organic Beauty Awards 2019. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– Mineralpuder, mascara, borste till pudret, rouge och rouge-borste såklart.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– 15-45 minuter. Jag sminkar varje morgon ibland snabbare, men jag uppskattar när jag har gott om tid att fixa hår och smink. Jag blir så himla lugn och på gott humör när jag får sminka mig i lugn och ro.

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag har fått sova ordentligt.

 

Vilka är dina favoritmärken?

– Evolve, ℅ Gerd, Boho green, Zuii och Dr. Hauschka.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Schampo.

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Den ena är att jag har färgat håret alldeles för mycket, det är ju varken bra för håret eller miljön. Nu har jag dock inte färgat håret på över 2 år och nästa gång jag färgar blir det med växtfärger.

– Den andra skönhetsmissen är att tro att jag inte duger utan makeup. Numera ser jag makeup som ett sätt att vara kreativ och sminkar mig för att det är roligt. Ett leende räcker för att vara vacker!

 

Vad lägger du fokus på i din makeup?

– En jämn hudton, alltså en bra bas med extra glow med highlighter på kindbenen. Viktigt att huden är återfuktad! Annars blir det ingen bra sminkning.

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Skönhetslyx för mig är att få en ansiktsbehandling eller massage. Jag strävar efter att få det en gång i månaden.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Min beauty-förebild är min mamma. Jag har växt upp med att titta på när mamma sminkat sig och fixar håret. Det är en stor orsak till varför jag blev så intresserad av skönhetsbranschen. Sen så följer jag flera make up artister som t.ex. KJ benett för att få bra tips.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Fixa håret! Locka det, gör en snabb håruppsättning som t.ex. en fläta. Det är roligt och man känner sig lite extra snygg, funkar för mig i alla fall!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag håller med! Jag lägger fokus på att äta nyttigt, men ibland så gör man ju inte det och det syns på min hud direkt som utslag och extra mycket pormaskar. Om jag har mycket orenheter tar jag alltid en probiotika-kur invärtes för att lugna huden.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Det är viktigt för mig att välja naturliga skönhetsprodukter. När man bor i en storstad så belastas kroppen av alla föroreningar. Så jag vill undvika onödiga kemikalier i skönhetsprodukter.

 

Varför har du valt att vara med i juryn för Organic Beauty Awards 2019?

– För att jag är nyfiken, vill konstant lära mig nytt och sprida information om naturkosmetik. Även jag var en gång i tiden den som tyckte att naturkosmetik inte kan vara bra eller effektivt. Det stämmer ju absolut inte och jag hoppas på att fler kan hitta bättre alternativ i sin skönhetsrutin.