Varmt välkommen till Naturligt Snygg säger vi till vår nyaste bloggare Anna Are Fernmo som idag börjar blogga hos oss! I Annas blogg, som går under namnet Schysst Va, kommer du att kunna dyka in i hennes badrumsskåp och läsa inspirerande inlägg om skönhet och livet som mamma. 

Välkommen till Naturligt Snygg Anna! Kan du inte presentera dig för våra läsare?

– Tack! Anna heter jag och är en 32-årig Göteborgare med ett stort skönhetsintresse – eller en dyr hobby som min man skulle säga. Jag fick mitt första barn i juni 2020 och är för närvarande hemma med honom om dagarna. Är nog lite av en rastlös själ som alltid måste rodda i femtioelva olika projekt samtidigt – vilket visade sig vara något av en utmaning med en 9 månaders bebis. Balanserar alltid på en tunn, skör tråd där jag inte ska “göra för mycket” till att göra tillräckligt för att inte bli understimulerad. Annars lever jag ett någorlunda Svensson-liv med min familj, vår Golden Retriever Louie och Ragdollkatten Cocos. 

Vad kommer läsarna att hitta på din blogg?

– Läsarna kommer att få följa med in i mitt badrumsskåp och se vilka produkter jag testar och använder, ta del av recensioner men också lite mamma-relaterat content. Det blir ju oundvikligt just nu! 

Finns det något du inte kommer att blogga om?

– Jag vill framförallt att Schysst Va ska få vara en plattform där jag får utlopp för mitt skönhetsintresse. Att jag av personliga skäl föredrar jag naturlig och ekologisk skönhet, men diskussioner om huruvida en produkt är “giftfri” eller “kemikaliefri” håller jag mig utanför. Oavsett om en gillar mer naturliga skönhetsprodukter eller handlar konventionell hudvård så är min förhoppning att man känner sig välkommen hos mig.

Hur känns det att flytta in här på Naturligt Snygg?

– Det känns superkul! Jag som har bloggat i många år, fast på egen plattform, ser det här som en liten nystart. 

Det sägs ju att skönhet kommer inifrån – hur tänker du på sambandet mellan kost och skönhet?

– Men 100%! Jag ser direkt ett samband på kosten och framförallt min hud. I över 10 år har gröna juicer varit en viktig detalj i min huds välmående. 

Är det viktigt för dig att välja naturliga och ekologiska skönhetsprodukter?

– Viktigt och viktigt, det är så många faktorer som spelar in här och jag tror inte att det finns ett svartvitt svar. Har man möjlighet att välja naturliga och ekologiska produkter så tycker jag att man kan göra det! Gröna skönhetsprodukter har kommit lång väg på bara de senaste 10 åren och är otroligt effektiva. Men jag brukar köra på 80-20 principen när det kommer till bl.a. skönhet och kost. Det vill säga 80% ekologiskt och 20% övrigt. 

Hur lång tid lägger du själv på din skönhetsrutin varje dag?

– Sen jag blev mamma snittar jag väl på totalt 20-30 min om dagen. ~15 min på morgonen och ~15 min på kvällen. Addera 10 minuter om jag väljer att sminka mig. Två till tre gånger i veckan ser jag till att få in tid för lite ansiktsmaskande och en gång i veckan försöker jag att måla mina naglar. Det hör till min egentid. Hinner jag inte så är det inte hela världen! Innan jag fick barn kunde jag gå all in med torrborstning, gua shua och avancerade sminkningar, men det känns ganska avlägset idag. 

Vilka är dina favoritmärken?

– Jag skulle inte säga att jag är märkestrogen utan jag går på om en produkt funkar för mig eller inte. Men märken jag testat som sällan gjort mig besviken är bl.a. Tata Harper, Hynt Beauty, Leahlani, Kypris, Juice Beauty, Bybi Beauty, Ilia, Zuii Organic och Couleur Caramel.

En produkt du inte skulle klara dig utan?

– Måste jag bara välja en grej? Det får nog vara spf då… Älskar Hynt Beautys Sun Prep SPF 25 och Bybis Day Defence SPF 30.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Överplockade ögonbryn, alldeles för mycket kajal runt mina redan små ögon och fel nyans på foundation… 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag har en bra hud-dag!

Har du några smarta beauty-knep som du tycker fler borde känna till?

– Förvara ögonkrämen i kylskåpet! Det ger en så himla skön och depuffande effekt. Sedan förvarar jag alltid två teskedar i kylskåpet. De har varit mitt hemliga vapen om jag gråtit dagen innan och vaknar med svullna ögon. 

Vad gör du för din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?

– På senare år har jag verkligen tvingats lära mig att prioritera min mentala hälsa och har några grejer som hjälper mig att vara mitt bästa jag. Det kan vara allt från att lyssna på en guidad meditation på Spotify, röra på mig (promenad, yoga eller pilates) till att umgås med personer som inte är energitjuvar. Jag är också en person som ser till att planera in “luft” i kalendern. En överfylld kalender gör mig stressad, så dessa dagar blir viktiga energikällor. Som nybliven mamma är all form av egentid avkoppling, haha! 

Här läser du Annas blogg >>

Följ Anna på Instagram: @schysst_va