Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan intervjuar vi eko-frisören Maria Hellström, som idag har lansering på sin andra gröna hårsalong Green Heads på Södermalm i Stockholm. Maria är också aktuell som jurymedlem i Organic Beauty Awards samt som expert i Naturligt Snyggs Skönhetspanel

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– En mascara, resten klarar jag mig utan, men utan mascara känner jag mig inte som mig själv.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– 5-10 minuter.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag sovit gott och har nyfärgat och nyklippt hår.

Vilka är dina favoritmärken? 
Organics by Sara som ansiktsvård, Bruns hårvård och smink från det svenska märket YAG.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Lockkrämen Feed your curls från Yarok.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Ja, det måste ju vara dåligt ”applicerad brun utan sol kräm”, det få man liksom leva med några dagar 🙂

Vad lägger du fokus på i din make-up? 
– Ögon, läppar, kinder ….. ja det var visst fokus på det mesta 😉

Vad är skönhetslyx för dig?
– Svår fråga… Det första jag tänker på är kallbad med bastu, det är något som får mig att må så otroligt bra.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
Hannah Sjöström, hahaha….. nej men det hon har gjort för grön skönhet i Sverige är fantastiskt. Hon har tagit bort allt mossigt över det, använt sin kunskap inom marknadsföring och på ett snyggt sätt lockat konsumenter över till ”the green side”.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– För mig är det jag sätter på mig  i klädväg väldigt viktigt för om jag känner mig snygg eller inte. Så en extra mörk och mulen dag lägger jag gärna lite extra fokus på klädval. Det lägger liksom ribban för dagen.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Det går hand i hand eller du är vad du äter 🙂

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Otroligt viktigt, det är  det jag arbetar och brinner för. Kroppen äter det vi smörjer den med och det som blir över sköljs ner i avloppen och ut i våra vatten. Att använda naturliga produkter är en win win för både hälsa och miljö.

Varför har du valt att vara med i juryn för Organic Beauty Awards? 
– Jag fick frågan och blev nyfiken. Det här är andra året jag är med och jag tycker att det är otroligt intressant att få gå in på djupet i olika produktkategorier. Har aldrig tidigare funderat så mycket på ansiktsvatten som jag gjorde förra vintern!