Meny

close

Tävlingen Organic Beauty Awards 2020 är igång!

Nu har startskottet gått för den femte upplagan av den gröna skönhetstävlingen Organic Beauty Awards! Måndagen den 16 september startade anmälan till 2020 års tävling, som består av 16 spännande skönhetskategorier. 

Nu är hög tid för alla naturliga och ekologiska skönhetsmärken att anmäla sina produkter till tävlingen Organic Beauty Awards 2020. Anmälan är öppen på organicbeautyawards.se och pågår till och med 1 oktober.

organicbeautyawards.se är all information om årets tävling samlad – och sidan uppdateras löpande med nyheter om tävlingen.

Passa även på att följa Organic Beauty AwardsInstagram (klicka här!) och på Facebook (klicka här!) för att ta del av de senaste uppdateringarna och nyheterna.

 

Årets tävlingskategorier är:

 • Bästa Ansiktsmask
 • Bästa Ansiktsolja
 • Bästa Dagkräm
 • Bästa Läppvård
 • Bästa Hårmask/inpackning
 • Bästa Handkräm
 • Bästa Handtvål
 • Bästa Body Butter
 • Bästa Kroppsskrubb
 • Bästa Mun-/tandvårdsprodukt
 • Bästa Rouge
 • Bästa Mascara
 • Bästa Herr-produkt
 • Made in Sweden (bästa småskaliga svensktillverkade produkt)
 • Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia
 • Guldäpplet – Årets Produkt 2020 i samarbete med tidningen Hälsa

Vinnarna av kategorier utses av OBA-juryn, förutom kategorin ’Årets Produkt’ som utses genom en web-omröstning i kombination med en jury från tidningen Hälsa.

Vad vet du om grön skönhet? Testa dig i OBA-quizzen

Under Green Beauty Day kunde alla som ville testa sina gröna skönhetskunskaper i Organic Beauty Awards monter. Bland alla som var med i quizzet har två vinnare utsetts som hade alla rätt som vinner varsitt produktset, de två vinnarna var Josefin Andersson samt Malin Berg – stort grattis till er!

 

Nu har du chans att testa dina egna gröna skönhetskunskaper i OBA-quizzet nedan. Rätt svar hittar du längst ner i inlägget.

1. Vilket år genomfördes Organic Beauty Awards för första gången?
a. 2014
b. 2016
c. 2018

2. Vilket märke är med i Organic Beauty Awards för första gången?
a. Maria Åkerberg
b. L:a Bruket
c. Urtekram

3. Vilka två ämnen får inte finnas i produkter som tävlar i Organic Beauty Awards?
a. Phenoxyethanol och Mineralolja
b. Diväteoxid och Geraniol
c. Propylbutyethanolextrakt och Titandioxid

 

Rätt svar: 1B, 2C, 3A

Tack alla ni som röstade fram Årets Produkt – här är vinnarna!

Stort tack vill vi på Organic Beauty Awards rikta till er alla som varit med och röstat fram Årets Produkt – Guldäpplet 2019 i Organic Beauty Awards! Allra flest röster fick Maria Åkerbergs härliga handkräm.

I år var det rekordmånga som var med och röstade på sin favoritprodukt – och de fem produkter som fick flest röster av svenska folket och högst poäng av juryn från Tidningen Hälsa var:

# Dr Sannas Ansiktsmist
# Malin i Ratan Handgjord Ekotvål – Shea & Avokado
# Maria Åkerberg Hand Cream
# Rosenserien Rose Cream Anti Wrinkle
# Weleda Skin Food Body Butter

 

 

Bland er som röstat i tävlingen har vi utsett tre stycken vinnare som vinner varsitt kit med de flesta av de nominerade produkterna i kategorin Årets Produkt.

De tre lyckliga vinnarna är:

Andrietta Tegnebratt som röstade på Maria Åkerberg Hand Cream med följande motivering:

”En kräm som snabbt blev favorit. Du behöver inte använda mycket för att det ska räcka.Den går in skönt i händerna utan att man behöver vänta innan man rör annat. Helt fantastisk!”

Maria Eliasson som röstade på Malin i Ratans handgjorda tvål Shea & Avokado, med följande motivering:

”En fantastisk tvål för hela familjen och till många användningsområden. Har minskat ner på produkter sen vi började använda denna tvål då den kan användas till hela kroppen och ger en härlig känsla efteråt till min och barnens annars torra hud. Inga gifter utan gjord på naturliga ingredienser gör den ännu mer tilltalande. En helt fantastisk produkt på alla sätt.”

Susanne Häckberg som röstade på Dr Sannas Ansiktsmist med följande motivering: 

”Ansiktsmisten är helt fantastisk! Den ger fukt och en härlig känsla till ansiktet hela dagen. Jag har den alltid med mig och jag sprayar den i ansiktet många gånger varje dag.”

 

Stort grattis säger vi till de tre vinnarna, som kontaktas personligen för att få sina vinster!