Många undrar varför man ska välja ett mineralpuder framför ett annat. Om du gillar just löspuder och mineralfoundations har du garanterat hört talas om både Lily Lolo och BareMinerals, men känner du till skillnaderna? Här kommer en lista med punkter som kanske kan guida dig till vilket du ska välja!
1. Lily Lolo’s foundations är billigare. På de flesta ställen betalar du mindre för Lily Lolo än för Bare Minerals.

2. BareMinerals foundation innehåller ämnet bismuth (även kallat vismut). Bismuth är en rest av en tungmetall som ofta används i industrier. Bismuth är relativt billigt och används därför för att dryga ut de övriga mineralerna. Om du har känslig hy, tenderar att få acne eller eksem så ska du undvika ämnet då det kan täppa till, klia och irritera. Vissa påverkas inte alls av bismuth.

3. Lily Lolo foundation innehåller 10 g – BareMinerals foundation innehåller 8 g

4. Lily Lolo lämnar huden matt – BareMinerals ger ett resultat med mer glans/lyster

5. Lily lolo har en något högre täckning än BareMinerals. Men båda produkterna går att bygga upp en högre täckning genom att pudra över ett extra lager eller två.

6. De båda produkterna har solskydd SPF15 – kalas nu när hyn inte är helt van vid solens starka strålar ännu.

7. Lily Lolo rekommenderas för dig med acne/eksem då det inte täpper till eller irriterar hyn.

8. BareMinerals har funnits på marknaden i 35 år, medan Lily Lolo funnits i ungefär 12 år.

9. Lily Lolo är brittiskt och tillverkas till 90% i Storbritannien, resterande i europa. BareMinerals är från USA och tillverkas där till större delen, men också i Kanada.