Vad är bäst – Lily Lolo eller Bare Minerals? Många undrar varför man ska välja en mineralfoundation framför en annan. Om du gillar just löspuder och mineralfoundations har du garanterat hört talas om både Lily Lolo och BareMinerals, men känner du till skillnaderna? Här kommer en lista med punkter som kanske kan guida dig till vilket du ska välja!

 

1. Lily Lolo’s foundations är något billigare. På de flesta ställen betalar du mindre för Lily Lolo än för Bare Minerals.

 

2. Lily Lolo är fritt från bismuth. BareMinerals foundation innehåller ämnet bismuth (även kallat vismut). Bismuth är en rest av en tungmetall som ofta används i industrier. Bismuth är relativt billigt och används därför för att dryga ut de övriga mineralerna. Om du har känslig hy, tenderar att få acne eller eksem så ska du undvika ämnet då det kan täppa till, klia och irritera. Vissa påverkas inte alls av bismuth.

 

3. Lily Lolo foundation innehåller mer; 10 gram – BareMinerals foundation innehåller 8 gram.

 

4. Lily Lolo lämnar huden mattare – BareMinerals Original ger ett resultat med mer glans/lyster och den innehåller alltså mer mica som är det som ger skimmer. (Bare Minerals har dock lanserat en ny version, som heter just Matte.)

 

5. Lily Lolo har en något högre täckning än BareMinerals, lite beroende på din appliaktionsteknik. Men båda produkterna går att bygga upp en högre täckning genom att pudra över ett extra lager eller två.

 

6. Båda produkterna har solskydd SPF15 och båda har flera olika nyanser att välja mellan.

 

7. Lily Lolo rekommenderas för dig med acne/eksem då det inte täpper till eller irriterar hyn.

 

8. BareMinerals har funnits på marknaden i över 35 år, medan Lily Lolo funnits sedan 2005.

 

9. Lily Lolo är brittiskt och tillverkas till 90% i Storbritannien, resterande i Europa. BareMinerals är från USA och tillverkas där till större delen, men också i Kanada.

 

Här hittar du hela sortimentet av foundations från Lily Lolo >>>

Läs mer här om vilken nyans som passar just dig från Lily Lolo:

Vilken nyans av foundation från Lily Lolo ska man välja?