Möt inspirerande Johanna Bjurström – holistisk skönhetsexpert och hälsoinspiratör som arbetat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är också aktuell med nya boken ”Happy Skin – Ung hud hela livet” och den 2 oktober kommer Johanna att förgylla Green Beauty Day . Då föreläser hon om hur du får en yngre och spänstigare hud genom holistisk skönhet. Missa inte det – köp din biljett till Green Beauty Day 2 oktober här! 

Berätta lite kort om dig själv!
– Jag har arbetat med skönhet och hälsa i över 20 år. Jag började arbeta som hudterapeut och upptäckte tidigt att kroppen behövde mer än bara produkter på ytan för att må och blir bra, så jag utbildade mig vidare till dermopat, homeopat, inom funktionsmedicin och näring samt personlig tränare för att kunna arbeta med huden ur ett holistiskt synsätt. 

Hur kommer det sig att du jobbar som holistisk skönhetsexpert?
– Jag upptäckte att de produkterna jag hade på hyllan i min salong inte hjälpte fullt ut. Jag började fråga mina kunder hur de upplevde huden och om de tyckte att den påverkades av vad de åt och om de stressade, vilket många sa att den gjorde. Jag har själv även erfaranhet av obalanser i kroppen som orsakade hudtillstånd som akne och eksem. När jag gjorde livsstilsförändringar så blev min mage bra och då försvann även hudproblemen. Jag vill sprida min kunskap vidare och utbildar i min skola Holistic Health Academy hälso- och livsstilsterapeuter och vidareutbildar hudterapeuter i min metod hur de får ännu bättre resultat genom att arbeta utifrån en helhet.

Berätta mer om din holistiska syn på skönhet och hälsa!
– Allt hör ihop, allt från vad du stoppar i dig till vilka tankar du väljer att tänka, och stress påverkar din hud oerhört mycket. Det är viktigt att se kroppen som en helhet, där alla system fungerar tillsammans och huden är ditt största utsöndringsorgan som får ta mycket av det som de övriga utsöndringsorganen inte orkar med att ta hand om. Det kan visa sig som olika hudtillstånd, som akne, rosacea, eksem, pigmenteringar och förtidigt åldrad hud. Är huden överbelastad behöver den näring inifrån och ut, med rätt kost, rätt tankar, mindre stress och bra ekologiska och naturliga produkter utan syntetiska kemikalier i.

Hur hänger kost, livsstil, tankemönster och skönhet ihop enligt dig?
– Vi behöver ett jämt flöde i cirkulationssystemet, lymfsystemet och även i nervsystemet för att kroppen ska må bra. Är något eller alla tre nedsatta, kommer det påverka andra system som exemplevis det endorkina systemet och matsmältningen. Blodet ger din hud näring och lymfan hjälper till att ta bort orenheter och inkräktare, medan ett för aktivt nervsystem kan påverka huden genom att bli reaktiv och överkänslig. Det är viktigt att du ger kroppen maximal näring inifrån och ut och inte stressar. Motion, god sömn och avslappning är också en viktig bit för en fin hud.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Jag har mina stödsystem som jag utför varje dag. Jag går upp klockan 05.00 och lägger mig 21.00. Varje morgon under 4 timmar har jag tid bara för mig själv. Mina barn är stora och sköter sig själva så jag har tiden. Jag gör lite olika saker, men jag går ut och går i naturen, yogar eller tränar. Läser en bok eller tittar på något som inspirerar mig och avslutar med meditation och djupandning innan det är dags att börja arbeta kl 9.00.

Hur kom du i kontakt med ekologisk och naturlig skönhet?
– Som hudterpaeut satt jag och arbetade med produkter som påverkade min hud och min kropp väldigt negativt. Jag fick utebliven mens och utslag som akne och eksem. Hela kroppen påverkades och jag blev även deprimerad. Jag började fundera över varför det hade blivit så här och när jag bytte produkter och stöttade kroppen på rätt sätt försvann dessa problem.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Många vill behålla sin hud ung och det första man då ska göra är att utesluta socker. Socker hämmar C-vitamin upptaget i kroppen och har du för låga nivåer av C-vitamin kan du inte bilda kollagen lika effektivt. Vilket innebär att du åldras snabbare. Stress gör att dina celler oxiderar snabbare och bryts ner, vilket påskyndar åldrandet. Att äta en rik föda på antioxidanter och speciellt betakarotener gör att du får ett bättre skydd. Yoga, meditera och glöm inte att dricka vatten. Huden behöver också näring utifrån och det finns massor med härliga oljor som boostar huden.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag har gjort mina stödsystem på morgonen och kroppen är avslappnad – naturen är magisk på att göra en snygg!

Vad är skönhetslyx för dig?
– Göra en grön juice och sedan lägga mig i badet, där jag peelar huden och lägger en mask i ansiktet, det är lyx! Huden blir fin och kroppen får en skön avslappnig med mycket näring.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Jag sätter på mig mascara och rouge, som gör att jag känner mig lite extra snygg.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan och varför?
– Ett serum är ett måste för mig! Det återfuktar och ger näring till huden på ett djupare plan.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Ja absolut, skulle inte tänka mig något annat. Jag äter bara ekologisk mat och det jag sätter på huden, vill jag också ska vara så rent att jag skulle kunna äta det!

Till sist – vad kommer vi få höra dig föreläsa om under Green Beauty Day 2020?
– Jag ser verkligen fram emot dagen! Jag tänkte föreläsa om ”Hemligheten till en yngre och spänstigare hud”. Vad huden behöver ur ett holistiskt perspektiv, inifrån och ut för att bevarar sig ung och spänstig och varför det är viktigt att vi använder oss av syntetfria och ekologiska produkter.

Missa inte Green Beauty Day – här bokar du din biljett! >>

Här kan du följa Johanna:

Hemsida: www.johannabjurström.se
Instagram: @johannabjurstrom