Ekologiska solskydd för barn 2022. Vilken solkräm ska man välja till barn och bebisar? Barn har extra tunn och känslig hud och det är därför mycket viktigt att skydda dem från solens strålar. Solskydd speciellt anpassade för barn är att föredra, då de har en extra hög solskyddsfaktor och fysikaliskt solfilter, som rekommenderas för barn.

Men som alltid när det gäller sol och barn: Tänk som sagt på att barns hud är mycket tunnare än vuxnas och se till att inte utsätta små barn för onödigt mycket sol, speciellt inte under de timmar då solen är som starkast under dagen. Använd kläder och solhatt som skyddar allra bäst och komplettera med en kräm med hög solskyddsfaktor på de delar som ändå utsätts för sol.

Vi vet att det kan vara lite knepigt att lista ut vilket solskydd man ska välja för sig och sin familj och listar därför alla våra märken närmare här i shoppen. Alla solskydd vi har i vår shop har fysikaliskt filter, alltså baserade på naturliga mineraler som titandioxid och zinkoxid. De är utan syntetiska kemikalier med potentiella hormonstörande ämnen, fria från nanopartiklar, snälla mot huden och också snälla mot naturen. Solkrämerna är alltså miljövänliga, hållbara och klimatsmarta – och skyddar våra hav och sjöar, sk Coral Reef Safe eller Ocean Safe.

Solkräm för barn utan skadliga syntetiska kemikalier

Bioregena Sunscreen Cream SPF50 Kids

Bioregena Sunscreen Cream SPF 50 Kids

Denna solkräm har en hyperallergen formula som ger ett högt skydd för barns känsliga hud. Solkrämen lämnar ingen vit hinna och innehåller arganolja som verkar regenererande och läkande. Den går snabbt in i huden och är vattenresistent. Detta solskydd passar för barn från 3 år och uppåt. Solskyddsfaktor 50.

Handla Bioregenas solkräm för barn här >>>

solkräm för barn fysikaliskt filter

Biosolis Sun Milk Face and Body Kids SPF 50+

Solskydd särskilt framtagen för barn. Med SPF 50 har solskyddet hög solskyddsfaktor och har en lättare, mjölkig formula som är enkel att smörja på huden. Lämnar inga vita rester på huden då man smörjer in produkten ordentligt. Ekologiskt certifierat, vattenavvisande och utan nanopartiklar.

Handla Biosolis solkräm för barn här >>>

Acorelle Kids Sun Spray SPF 50+

Solskydd särskilt framtaget för barn och bebis med mycket högt skydd, SPF 50+, som passar små barn från 3 månader. Lätt mjölkig formula som är vattenresistent – även om man alltid bör smörja in huden igen efter bad – och lämnar inga vita hinnor så länge man smörjer in solskyddet ordentligt. Ger högt skydd mot UVA- och UVB-strålar och fungerar för både kropp och ansikte. Solskyddet har även en mild formula så den passar känslig hud, fri från doft och ekologiskt certifierat.

Handla solkräm från Acorelle för barn här >>> 

solkräm för barn spf 50

Alga Maris, solkräm för barn, SPF 50 + 

Solskydd från franska Alga Maris, särskilt framtaget för barn med hög solskyddsfaktor, 50 +. Kommer i två olika storlekar, 50 ml eller 100 ml. Skyddar mot både UVA/UVB, fritt från nanopartiklar och passar barn och bebisar från 6 månader. Enbart mineralbaserade filter, fri från parfymer och ekologiskt certifierat.

Handla solskydd för bebis från Alga Maris här >>>

Acorelle Sunscreen for babies SPF 50+

Skyddar känslig hud med en solskyddsfaktor på 50 med fysikaliskt filter. Den krämiga och vattenfasta formulan är solkrämen enkel att applicera och lämnar inte en vit film på huden. Passar bebisar över 3 månader och uppåt. Hypoallergen formula fri från parfym.

Handla solskydd för barn från Acorelle här >>>

patyka body sun spray spf50 product

Patyka Body Sun Spray SPF 50

Ekologisk solkräm för hela familjen som också passar för barn. Kommer i en sprayflaska med solskyddsfaktor 50. Formulan är lätt och mer mjölkig för att kunna lättare masseras på huden. Solkrämen är dessutom vattenfast för att skyddet ska verka extra länge. Ekologiskt certifierad.

Handla Patykas solkräm med spf 50 här >>>

 

Här hittar du alla solskydd för barn >>