Är du också trött på att sminket tycks falna under dagens lopp? Det finns såklart knep som gör att din makeup håller längre och du slipper tänka på att pudra näsan under dagen. Här får du våra tre bästa tips för en hållbar makeup med hjälp av primers!

Först och främst! Det finns många olika sorters primers för olika användnings-områden:

Basprimer

Det finns ett stort utbud av primers som ska göra att din foundation / concealer / puder håller bättre! Alltifrån primers som minimerar porerna, färgutjämnande primers som hjälper dig som har rodnad eller mörka ringar till exempel. Det finns också primers som hjälper dig att få ett mer matt resultat eller mer lyster!

Ögonprimer
Med en ögonprimer får din ögonskugga ett mer täckande och intensivt resultat! Dessutom gör den så att din ögon-makeup håller hela kvällen och så att det inte bildas ”veck” där du får ränder av makeup på ögonlocket.

Läppstiftsprimer
En läppprimer ger fukt till dina läppar och bildar en bas som gör att läppstiftet håller längre. Det finns både ofärgade och färgade läppstiftsprimers.

 

3 tips: så får du din makeup att hålla bättre med primer

1. När du valt ut en primer med de egenskaper du söker till din hy så ska du tänka på att först genomgå din vanliga hudvårdsrutin ordentligt – primern ersätter inget den är ett tillägg! Så när du rengjort ansiktet, använt ditt ansiktsvatten serum eller olja och dagkräm då är det dags för primer! Låt primern sjunka in i några minuter så den inte är ”kladdig” när du lägger på din bas. Därefter är det bara att köra på med makeup som vanligt! Avsluta gärna med en ansiktsspray om du vill ha fukt eller ett finishing powder om du vill låsa makeupen med extra lyster/matthet.

 

2. Att använda ögonprimer är inga konstigheter. Efter att du lagt din bas och det är dags för att gå på ögonen lägger du bara till ett steg: du lägger primer på hela ögonlocket och upp längs ögongloben. Du får ett fint och intensivt resultat av din ögonskugga!

 

3. Läppstiftsprimer är en superbra grej men, det allra viktigaste när du vill ha ett hållbart läppstift är att du har peelat dina läppar ordentligt och återfuktar dem dagligen! Många tycker att en läppenna funkar bra som primer. Så vill du testa det innan du köper en primer avsedd för just detta!

 

 

Primers med bra resultat

3 bra varianter av basprimers:

En sammetslen basprimer för ett matt resultat från Colour Caramel >>>

Bra hållbarhet och supersnygg finish med denna populära primer från Nvey Eco >>>

Zuii Organic har flera varianter av corrective primers som både förlänger hållbarheten och hjälper till att täcka ojämnheter >>>

 

Primers för ögon-makeup:

En svagt skimrande ögonskuggsbas från Benecos – till ett bra budgetpris hittar du här >>>

Smart multiprodukt från Lily Lolo med ögonprimer och concealer i ett >>>

 

Primers för läpparna: 

Dr Hauschkas Lip Liner Translucent hjälper till att hålla läppstiftet på plats >>>

 

 

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>