Genom att skapa ett hemma-spa för dina händer och fötter kan du inte bara vårda din kropp utan också skämma bort dig själv med lite välförtjänt egentid och avkoppling. Så unna dig själv denna lyxiga behandling och låt din kropp och själ njuta av den omsorg och kärlek den förtjänar.

Att skapa ett hemma-spa för dina händer och fötter är en underbar metod för att vårda dig själv och samtidigt njuta av lite välförtjänt egentid och avkoppling. Genom att ta hjälp av lugnande musik, ett avslappnande fotbad och vårdande behandlingar för både händer och fötter kan du skapa en spa-upplevelse som inte bara hjälper dig att känna dig avslappnad och uppfriskad utan också omskött och väl omhändertagen. Varför inte unna dig själv en sådan härlig hemma-spa-dag redan idag? Din kropp kommer definitivt att tacka dig för det!

Förbered ett hemma-SPA för händer och fötter

Innan du sätter i gång med ditt hemma-spa, se till att du har alla nödvändiga ingredienser och tillbehör till hands. Ta dig sedan tid att skapa en avkopplande atmosfär genom att välja lugnande musik, tända doftljus eller använda en oljediffusor med en behaglig doft. Rummet bör vara varmt och bekvämt för att öka känslan av avkoppling och lugn. Satsa på naturliga eteriska oljor för en hälsosammare alternativ.

Skapa sedan din egen hemgjorda skrubb genom att enkelt blanda lika delar socker och olivolja i en liten skål. Denna skrubb är idealisk för både händer och fötter och kommer att lämna dem härligt lena.

Steg 1: Ta hand om fötterna

När atmosfären är rätt i ditt hemma-SPA för händer och fötter, är det dags att börja med fotbadet för att mjuka upp och vårda dina fötter. Fyll en balja eller en fotbadsmaskin med varmt vatten och tillsätt några droppar av din favoritolja för en extra avslappnande effekt. Efter att ha låtit dina fötter vila i vattnet i cirka 10-15 minuter, använd en fotfil för att försiktigt ta bort förhårdnader och död hud från hälar och fotsulor. Applicera sedan den hemmagjorda skrubben på dina fötter och massera den i cirkulära rörelser för att exfoliera och mjuka upp huden. Om du hellre vill använda en färdig skrubb med extra vårdande ingredienser, är en fotskrubb med uppfriskande pepparmyntsolja, vårdande arganolja och återfuktande aloe vera ett bra tips.

Efter att ha sköljt av fötterna, torka dem noga och avsluta behandlingen genom att återfukta dem med en näringsrik fotkräm. Massera in krämen ordentligt och sätt gärna på en tunn bomullsstrumpa över natten för att maximera effekten.

Steg 2: Dags för händerna

När fötterna är omhändertagna, är det dags att skämma bort dina händer med den hemmagjorda skrubben. Massera skrubben varsamt över händerna och naglarna för att avlägsna döda hudceller och mjuka upp huden. Skölj av med varmt vatten och torka försiktigt.

Avsluta ditt hemma-SPA för händer och fötter genom att smörja in nagelbanden med en näringsrik olja. Hampafröoljan är välkänd för sin förmåga att kunna stärka naglarna. Återfukta till sist händerna med en handkräm. Massera in krämen ordentligt och njut av den underbara känslan av mjuka och lena händer och fötter.