Ekologisk ansiktsmask. Organics by Sara är ett svenskt litet hudvårdsmärke som startades av ekologiska hudvårdsterapeuten Sara som under sin utbildning upptäckte oljornas värld och hur gott de gjorde hennes egen hud! Bland produkterna finner du underbara oljeblandningar och andra ekologiska och veganvänliga produkter som utgör en härlig hudvårdsrutin för alla olika typer av hud!

Organics By Sara Clean and Glow Facial Mask

Masken kommer i pulverform i en liten burk som man blandar till själv, och jag gillar det av fler anledningar. Dels slipper man köpa vatten, dels kan man boosta masken med sådant som just den egna huden behöver! Jag har torr hud, och då kan jag till exempel tillsätta ett par droppar av Organics by Saras fina ansiktsolja i masken. Ett tips är också att byta ut vattnet mot ditt favoritansiktsvatten för ännu bättre hudvårdande egenskaper!

Jag är egentligen inte så mycket för masker eftersom jag ofta tycker att de gör min hud irriterad, stram, eller att den exfolierar alldeles för mycket. Men denna härliga lilla mask verkar lugnande för min känsliga och torra hud och jag tycker att huden känns ren och len efter användning! Den innehåller ju bara tre ingredienser med bl a lugnande havre och kaolinlera, så den borde också passa de flesta hudtyper. Ingen doft är heller tillsatt, så den doftar bara lite svagt av havren och leran.

När jag har fått på masken så brukar jag inte låta den torka helt, mest för att jag inte gillar känslan av en mask som stelnar helt i ansiktet. Så jag brukar spraya med en mist med lite jämna mellanrum, det tycker jag är jätteskönt! När masken har verkat ca fem till tio minuter torkar jag av den med en varm, fuktig handduk och sen fortsätter jag med min hudvårdsrutin eller lägger bara en mist och avslutar med en olja.

Betyg: 5 av 5

/Martina G

Upptäck fler sköna ansiktsmasker här>>>

Så kan du vårstäda huden:

Hur kan jag vårstäda och djuprengöra huden?