Ekologisk ansiktsmask. Patyka erbjuder naturliga och ekologiska skönhetsprodukter som levererar effekt och resultat. I sortimentet ingår olika serum, ansiktsoljor, rengöringar, masker, ansiktsvatten och peelingar. I den här recensionen har Katja H recenserat Patyka Detox Charcoal Mask och Patyka Intensive Moisturizing Mask.

Patyka Detox Charcoal Mask

Den här ansiktsmasken är baserat på växtaktiverat kol och grön lera. Jag har tidigare provat ansiktsmasker som är baserade på aktivt kol, och de ger alltid så himla bra resultat. Patykas mask passar framför allt en oren blandhud eller dig som har tilltäppta porer. Jag har inget problem med detta, men att djuprengöra är ju bra för alla.

Ansiktsmasken luktar ganska mycket, framförallt av spearmint, men lite sötare än ren spearmint. Det svider till lite när den hamnar på huden, så när jag haft väldigt torra partier eller eksem har den inte varit skön att applicera. Det rekommenderas alltså inte.

Betyg: 5 av 5

 

Patyka Intensive Moisturizing Mask 

Jag har känt att min hud vill ha mycket fukt efter applicering av Detox Charcoal Mask, och därför har jag alltid använt Intensive Moisturizing Mask efteråt. Och som namnet säger ger den verkligen intensiv återfuktning. Huden känns så mjuk och återfuktad, och ett plus i kanten är doften. Masken luktar massor av blommor, och ibland kan jag öppna upp den när jag inte ens ska använda den bara för att lukta på den. Det går även att använda den som mask över natten men det har jag inte hunnit prova.

Resultat: Direkt efter användning av Charcoal Mask känns huden riktigt fräsch, men lite stram. Efter användning av Intensive Moisturizing Mask känns det nästan som att jag fått en ny hy. Jag tycker att jag ser lite skillnad direkt efter användning, men den stora skillnaden är efter regelbunden användning. Min hy känns jämnare, klarare och de få små porer jag haft känns nästan som borta.

Betyg: 5 av 5

/Katja H

Mer läsning om Patyka:

Testat: serum mot pigmentfläckar från Patyka