Maria Åkerberg är ett svenskt ekologiskt varumärke och har ett brett sortiment av ekologiska produkter. Det finns allt från hudvård till hårvård och smink. Varumärket är grundat av ingenjören och kemisten Maria Åkerberg.

Maria Åkerberg Mascara Volume – Black

Jag har testat Maria Åkerberg Mascara Volume i nyansen svart. Mascaran utlovar långa och vackra fransar. Varje enskild frans ska få fin längd som i sin tur ger dig naturligt vackra ögonfransar. Jag är känslig mot parfym och kan inte använda vilken mascara som helst (eftersom många mascaror tyvärr innehåller parfym!), men denna från Maria Åkerberg är fri från parfym och jag blev genast nyfiken att se om den lever upp till vad den lovar.

Jag har ganska långa fransar naturligt och behöver inte böja mina fransar innan jag applicerar mascara, utan en bra mascara brukar göra jobbet direkt för mig. Borsten är lagom tjock och en  bra mängd mascara kommer på borsten. Mascaran separerar fransarna fint, men jag upplever inte att mascaran ger volym utan mer en fräsch look med separerade fransar. Jag hade gärna velat att den förlängde fransarna mer direkt, då det krävdes lite arbete med borsten för att få ett fint resultat.

Mascaran håller sig bra under dagen och är en toppen mascara till vardags när man bara vill få lite färg på fransarna och känna sig pigg. Tyvärr höll den inte vad den lovade just när det kommer till långa fransar.

Betyg: 4/5

/Gabriella E

Mer läsning om Maria Åkerberg:

Testat: Ekologisk skimrande bronzer från Maria Åkerberg